- Leena -


Aku xtau nk letak tajuk per??? so i2lah title nye...lama sudey aku x memblogkan diri kan???

byk sgt dah cerita terkumpol sampai xtau dah nk bukak cte per???last 2 week pye cte pon aku dh igt pe dia...

xper lah aku continue cte je lah last week pye..

aku jus draft je lah cte nye yek..sbb gmbr maseh blom ku dapat dr suami terchenta...tp de sedikit dlm pc ni aku upload lah..



21/12/2008

aku attend wedding kwn hubby di Sg Udang, Klang...gmbor aku maseh lom dpt lagi.nti lah klu de aku upload...sgt meriah..sbb baju aku dgn baju pengapit dh same...


wajiblah aku jd pengapitnye lps 2 kan...



25/12/2008

aku attend wedding kat rumah kwn degree...ekceli perkenalan kteorg ni bukan sgt rapat...n rsenye de le 2,3 kali bertegur sape shj ok...not realy sembang2 dok minum kopi...

tp pernah terserempak dgn dia ble sesama attend intebiu di aswara...from dat kte org jd ala2 kwn rapat..bley???

ble stil kontek...mse wedding aku...dia xdpt dtg..de hal..so aku p wedding dia..kat Sg Way..seberang jln dr rumah aku je...tmn medan...

dia nikah sehari dgn hari bersanding....nikah pg..n sanding dia a bit lewat...dlm kol 3....


wani and hubby...semoga kekal ke akhir hayat, and sentiasa di rahmati Allah..


*** Thanx jemput aku ek Wani...seb bek ko xwat kt klntn...wajib aku xsmpi..


before aku attend wedding ni...aku p hntr famli aku ke kl sentral..rmi2 deme ni nk ke lengkawi...
tp aku xsnap pic 2..hehehe...



27/12/2008

kami, aku dan suami...adik n adik ipar aku...reramai konvoi 1 kete...ke PERAK..bunyi rmi no...

de pe di PERAK??aku attend wedding gak...di Kampar...hampir sesat tp berjaya utk tidak sesat...alhamdulillah...

after wedding event, adik ipar aku kate dia de ternamapk signboard LATA KIJANG...so dia kata n kp sane...xder plak sluar utk mandi..

ternampak signboard TESCO baru d buka...hahahaha..beli lah kat TESCO..suar pendek wat basahan..deme je mandi..aku xkose...adik aku lagi xkose..dgn prut boyong dia 2..

mulanye kami nk ke BRUAS....kg mak aku...tp nye...tgk plan jln..adik aku slh info..dia igtkan wedding dis gurl kat GOPENG...belah lelaki nye yg kat GOPENG..so kteorg x gie le...

nti lah aku tempek gmbr...lps cuti..ahhaha...

balik 2...kteorg menanti utk amik parents aku di KL SENTRAL..pulang dr Lengkawi..

ho...dgr cte byk no brgnye...ble sampi xdak lah byk mana...aishh...sabo je...brg xbykk...duit byklah abes...hahaha



29/12/2008


MAAL HIJRAH...aku maseh d rumah ibu ku..di Kepong..tp awal pg dlm kol 11 aku dh gerak blik..konon nk nengok wyg le kat JJ 2..tp hampeh cte yg nk tgk xder..so aku mls..aku p beli brg kat JJ..nk beli laen..tp terbeli laen..

nak beli drawer utk brg...tp dok tye bdk JJ tu...de rak dapo x???skali dia tunjuk de...

muroh plak 2 RM119...gie draw..byr...

smpi rumah..aku dok tgk dapo yg sedia terukur di tepi 2..ALAMAK..aku dh terkedu..

sat gie aku panggil laki aku ukor..ha...aku dh jangka...mmg x muat...ahahha...terlebih2 rak ni...mcm mn aku nk msk...

aku lupa nk ukor..sbb aku nmpk dia murah....aku beli..sbb aku dok umah sewa..mls nk beli brg yg fixed...sbb nti nk pindah aku mls nk bwk brg byk2 dah...

so pd sesapa yg teringin nk beli rak 2, tolong lah bertye pd ku..tp aku lupa snap gmbr...

nti aku snap gmbr kat kotak..aku xguna lagi n xpsg lagii...sbb aku xnk guna..

klu sesapa nk beli aku leh jual dlm rm100 je...



- Leena -


Ok...ini aku continue aku pye entry...semlm kte org de dinner...wah cam best je dgr dinner...bukan dinner yg gah2 tuh...kene organize mcm2...ni just a simple dinner...

Pegi dinner ni, x bertiga pon...just aku dan Tuan Rosli...Ayu dan En. Rafi..Raj dia xp..sbb dia de hal..

Supplier ni yg ajak kteorg...lame dah dia ajak...dia mintak staff2 library ajer ye puan2..sbb staff library je yg baek dlm Unity ni...wah..ayat..de jugak sok dpt surat neh..

sthn aku kije kat Unity ni...mmg Bernard lah supplier yg rapat dgn kteorg...dia bukan supply buku...tp supply utk A4 paper, kad utk mesin fotostat and printer, toner..

selesa kije dgn dia sbb dia punctual n menepati janji...klu kte mintak je dtg...dia akan dtg..rsenye byk jugak library yg dia sponsor utk benda2 nie...

karakter dia so far...oklah.. ia baek slalu menjadi penasihat....tp 1 lah kn...tlg jgn bukak topik utk bersembang....

ble dpt 1 topik...dia akan bukak cte...smpi ntah dunia mn dia pegi....tp sronoklah sembang dgn dia..byk benda bley bljr...cthnye camne nk invest dgn byknye...wahhh cam byk je kan modal...

kteorg p kat FLAMING, Sunway...tmpt ni ayu google...dia pon kate tmpt ni dkt dgn rumah kteorg..so oklah..

tmpt dia ok gak..rmi yg p..sbb salah satunye aku rse..murah...just byr rm20...and bley mkn everythng...

steamboat dia pelbagai lauk...de sampingan spt, nasi goreng cina, ayam msak rendang, aiskrim, marshmellow (sori klu slh eje), n mcm2 lah...n anda2 yg pegi boleh mkn sberapa byk yg anda mahu...tdk akan d sekat..

sbb 2 aku blik semlm, trus flat...kekenyangan...ngeh3...suami sye sgt suka mkn ini steamboat..tong besar...mmg akan duduk bangun je amik mknan..


ni lauk pauk utk steamboat...aku snap sket je lah..hehehe..


ini sos utk steamboat...aku suka sweet sour n cili padi yek kengkwn...


yang ini...aku xkenal..tp aku pjm utk aku tempek dlm blog...ekekeke...cara2 memasak lauk pauk i2..






*** To Bernard, klu rse nk murah rezeki slalu..blnja lah lagi...hahaha...enjoy sgt semlm mkn...wpon si Rafi demam, gigih amik sgl lauk..@last xabes...ahahhaha...sabo Fi...sabo...

*** cte utk last week nti aku free n de mood aku apdet ek...
- Leena -


Aku apdet dlu entry ni sbbnye atas permintaan kwn aku yg sgt xsabo i2 mahu melihatnye...hahaha...

ni ura2 tudung ekin...tp aku pake bkn sbb dia..sbb keselesaan ye puan2..yg aku beli ni bukan tdung ekceli..selendang...bley maen pusing2...

aku beli ni sabtu mgu lps kat JLN TAR, lps kije...sbnrnye nk beli benda laen...dh terpk kan benda len..i2 lah pompuan..haishhh

d sebabkan suami yg terchenta sgt suka selendang yg pusing2 ini..dan dia suka sye pake tdung ini...jd nye sye beli yg ini...hahaha..pening aku baca ayat aku neh..


cukuplah skadar 2 keping..penat jd model x berbayar ni.....



sgt tembam okey...pe nak jadi neh...



===============================




***credit 2 Ayu, sbb curi mase dia snapkan ini gmbr...
- Leena -
Salam....ngeh..ngeh..ngeh...

hehehe...pehal plak tergelak2 neh....ekceli aku xder stori sgt...jus nk share ni jelah...ayu pjm yek cup cakes ni utk djadikan topik aku..thankxxxxxxxxxxxx

gmbr ni aku bru je amik pg td gn fon aku yg xbrp nk canggih...tp bley lagi d guna pake......

sesampainye dgn delivery d receptionist opis aku...atas arahn bos aku tuh lah..sbb dia mintak aku amikkan..so aku amiklah..haha...alang2 dh de ala2 topik aku bukak lah cte....

ceh intro sket pye pjg....xder apa pon..aku suka tgk ini cup cakes pye rupa...sgt comel...cun....cantik...kreatif...

gle syg nk mkn..haha...jap ek aku tempek gambornye...



ekceli kek yg bunga ros cekelat ni utk kwn si ayu neh, hntrn kawen dia hr nie...ayu sponsor hntrn cup cakes utk kwn dia....




tp dia beli tmbhn 1 kotak lagi, utk dia mkn sendiri...so dia kasik letak holidays...





so aku memlih ini utk aku pye...sb pe aku plih ini..sbbnye..dlm 1 cup cakes..de pasir, de laut dan de "lets"...ahhaha...smua leh aku rse...pkok klapa sbb xleh mkn xper...xamik..




ini si raj pye...dia kate janji leh mkn..hahahaha...




ha ko...tgk pon dh liur2 kan..ape tah lagi nk mkn...b...sok prosperity beger kan???

ini sampingan kecik je tau b...



p/s: sesapa yg rse nk order tye ayu yeng kengkawan...terima kaseh

- Leena -


Salam....hai..hai..hai...kembali slps bercuti semlm..wah mcm lame benor lah kan aku ni bercuti..

aku amik cuti semlm bwk mak aku p klinik...mgu dpn pon dia kene g lagi..coz jantung dia beat laju n menyebabkan drh dia naek tggi skali...tp mgu dpn mintak adik aku lak bwk...

sblm p klinik..kteorg bekpes kat rumah lue..pekena kari kambing mamak + sup tulang mak aku msk..pdahalnye semlm 2 dh mkn..ni mkn lagi.

jrg skali aku nk mkn kambing mcm ni pye kuat..aishhh...tp sbb marvellousnye mak aku msk kan..hahhaha...mcm lame sgt lah kan xmkn msakan mak aku 2..cit...

nah ko pg nie asyik ke toilet jo...

ok smbung cte...lps abes ke klinik, aku ke sentol ke rumah opah aku ler..mak aku nk amik spupu aku yg mak aku jg i2.....igt nk ke care4 lps 2..tp xsempat, cos aku pegi somewhere...2 tmpt lak lps 2...

ini lah cte yg aku nk ctenye neh...lama dah nk bukak topik..tp lupa..so kebetulan semlm aku bru je g rumah opah aku..jd nye aku buka lah cte..

aku kdg2 ala2 fade up nk gie rumah opah aku 2...sbbnye SIKAP + PERANGAI + PE NTAH LAGI....org2 yg dlu nye dok kat stinggan...ble pindah ke rumah yg ala2 mcm nie, wpon flat blom dpt banglo lagi...prangai x brubah...

adoyaiiii...tolong ar...jgn nyusahkan org laen...penat tau trn naek tgga tgkt 12..dh naek 1 hal...nk trn plak bwk bdk2 tuh trn...dukung si kecik 2 lagi...hoi mengah tau..

klu org preknen dok tgkt tggi2 tuh, org tua2 dok kat penthouse 2..x kecian ke???mau berslin trus klu yg dh 7,8 bln 2..xyh tgu due....pk lah sket oi.....

ini idak..de sorg 2 mak aku ckp...mmg kuang ajor jgklah aku rse...sbb hutang dia byk ble dok flat 2..n dia xnk naek tgga trn tgga (tau plak rse susah)...dgn sgl api air cukai..sgl cukai xnk byr..ko leh lak senang wat umah laen kat deret2 kedai 2 ek..

YA ALLAH..xder ke org nk saman dia wat umah sesuka hati...tlg ar..bukannye sorg makhluk dok kat stu..rmi lagi org2 tua..org preknen..cian ar..smpikan org ninggal pon kene usung tgga...

org yg order gas pon akan di kira penghantarannye..rm1 utk setgkt..wajib lah aku rse d kira..bukan senang angkat tong gas yg berisi 2 oiii...pikul naek tgga...penat gle...pth tlg blkg

aku xphm mslhnye pe yg ssh benor dorg nk byr..i2 lah dh bese benor kan dok umah setggan...jus byr utk elektrik je...

air, cukai tanah, cukai pintu, maintenance...smua korg pree...x byr sesen pon...i2 lah sbbnye prangai stggan bwk ke flat gtu kan..wajiblah korg x d beri banglo...

plak 2..klu yg agak pemalas...campak je smph dr atas smpi bwh kan..smpi roboh atap tmpt buang smph 2...adohaii...pe lah prangai manusia nie...

environment toksah ckp ar..dgn kotornye...dgn baunye....ekceli...xyh kte tgklah whole building..

tgk je kt sblh rumah opah aku2...ASTAGFIRULLAH HAL AZIM...sgt kotor dn sgt busuk ok..nk muntah aku jln tepi rumah dia...

nk d jadikan cte....rumah dia pernah banjir...boleh???sbbnye sthng tersumban...klu xslh jamban rumah dia..

ble panggil org repair....org 2 kene trn rumah tgkt bwh tgkt 11..utk bukak dia pye sluran dr bwh...tgh2 org tuh bukak dgn mulut menganga...amik ko..dia telan nye najis2 tuh....YA ALLAH..yaks geli nye...org tuh bermandikan najis ok..

duit upah yg d byr x berpatutan dgn pe yg dia dh dpt...xsetimpal..cian gle...lebey baek org yg ala2 gini dok kat hutan je...hutan pon x nk trima agaknye kan????

ko xyah kemas pe2...takat nyusahkan org laen..eiii...sgt xphm lah...nk kata org2 luar dr malaysia...korg ni kan ke local....

klu dok stggan leh lah ko campak2 je smph2 ko 2... campak je lah kt longkang blkg rumah..i2 pon klu de longkang..xpon ke limbah je...

bapak aku boleh je p buang smph kat tong smph dpn flat 2..pe ke yg korg ssh sgt nk buang smph 2 elok2..eiiii gramnye....weyh aku pon pernah dok stggan...prangai xder plak mcm korg...

YA ALLAH..dok hutan lagi baek lah...senang sket nk buang pe2 pon..tp klu korg dok hutan kang...dh xder rupa hutan plak..syg je pokok hijo 2 2ko kaler...

ar,,senang dok je kat tmpt pembuangan smph..ha..i2 adalah baek..campak je sampah pe yg korg nk campak..kan???

TOLONG AR...sedor...korg 2 meminjam je harta dunia neh...reti2 lah jaga sesama...tp manusia kan....ego tggi...dh lah bodoh..sombong plak 2..i2 mslhnye..emm..

pe pon aku hrp benda ni cpt setel..cian org2 tua trn naek tgga smpi tgkt 12 tuh...

dan 1 lagi...kat rumah aku yg bru dok ni ye kengkawan prangai pon ala2 spesen agaknye...

pg td aku nk p kije..kuar2 rumah..de org letak smph kat tepi rumah aku..woi..aku tau lah aku bru dok stu...xyah nk jdikan tmpt buang smph plak..

last2 laki aku amik dia letak plak kat rumah sblh 2..ha amik ko..ntah smph sp2..ko men letak je kat rumah aku kan...kaki tgn tuhan bg elok2 sehat2...buat dajal kt org laen..eiii geramnye...

geram..de jugak yg mencarut2 nie...tp seb bek aku dpt laki yg suka sabarkan aku...SABAR SYG..SABAR..CUBA BWK2 BERSABAR...ayat common kan b???

i2 ble time aku geram mula lah dia kuarkan nasihat ala2 fatwa 2...

sekian trima kaseh....sape2 sudi amik report aku????????
- Leena -
Salam...hi..hi..hi...kembali utk mgu ini...pe cerita utk mgu lps..d sebabkan senin yg mls, so aku tdk meng apdet apa utk blog aku yek kwn2..mri kte bermula dgn cerita


Sabtu - 13/12/2008

Pagi2 subuh aku dh bgn..dh rupa mcm pegi kije..lps solat, siap2 kemas rumah, basuh kaen, jemur kaen...mandi...kejut laki aku suh mandi...siap bley tdo balik yek dia neh....urmm...

sudah siap, pecut ke sec 14, pj...beli sarap..kte sarap lontong yek pg ni mak...

sudah siap beli trus ke kepong...sarap rumah mak dlu..trus pecut ke sentol..amik mkcik aku dlu...den bru g ke bandar tasik selatan, cheras..eh yeke..namanye 2..btollah..

apa yg d buat awai2nye kesini...ha...ni lah ctenye..nolong mkcik aku ni ha..anak tiri dia nk kawen..ank pd laki dia lah...

tp d sbbkan dia catering n benda ni mostly d arrange oleh kuarga2 si belah pakcik aku 2...kteorg kat sni jus bungkus utk goodie bag jo..

wpon x byk kije..tp sronok..sbb aku kawen org laen sibok..so skang org kawen aku plak yg sronok..eceh..yeke sronok..rse nk ulang smula je neh..jom b...kte wat kenduri skali lagi..ehehe..

sblm wat kije, mkcik aku kasik mkn dlu..haha..yg bestnya aku dera dia msk kambing..cos laki aku suka akan kambing yg dia msk i2 yek kwn2..

aku pon bljr le sket2..senang je tgk..campak2 je sgl benda dlm kambing 2, pastu perap..pastu tumis cili..pastu msk..pastu dh siap..hidang2 mkn lah..dgn sup gear box nye...dgn ayam msk merah nye..muntah deme ni mkn...sgl kambing dn gearbox 2..konfirm2 lah rete dr korban...

abes2 siap, gerak blik kol bp ek...xprsan tp lps maghrib lah..seterusnye



Ahad - 14/12/2008


masuklah hri utk kendurinye 2..kenduri ke???hahaha...sgt moden lah..aku xtau nk describe i2 kenduri ke pe..

kteorg gerak awai pg..lam kol 9 juge..sbb pkcik aku nk tumpang kete kteorg n adik aku..utk letak brg2 dia..so kteorg gie lah awai..smpi sane adalah dlm 11 kot..

so smpi lah kami d tempat yg d tuju iaitu THE LAKE VIEW...seb bek folo pkcik aku neh..klu x, jgn hrp aku tau tmpt ni ok...ayu ko sgt maklum kan pengetahuan aku ttg tmpt2 dan jln2 neh..hahahha

inilah dia tmptnye...mula2 wonder gak knpe lake view..rupanye kat blkg sane de tasik...hahaha...kecian...


abes2 pungah brg2..sambil seting siap2 pe2 yg dorg nk setting...aku dgn laki aku pe lagi...klik sni..klik sana...skang ni especially laki aku...pande dh dia....x pesan bwk kamera..dia dh bwk dah..bijak2..

bergambo sni sna...celah2 pokok..kemain lagi..dgn meriahnye tmpt 2 nk sambut krismas..ekceli tgn utk pantung 2 dh patah sbb aku terlnggar ye puan2...ganas kan mak..



how romantic we r..alahhhhh poyonye..ha siap baju nikah ni aku pake..semangat nk attend kenduri yg ala2 grand kononye kan..



siap2 tuh kteorg masuk...igt dh leh lah mkn...lame mak tgu ni nyah...dorg dera kte ni suh tgu org laen sampi...yg ko bg masuk awai 2 wat pe..kejung sgl urat aku pepagi dgn hujan..sejuk dlm aircond 2...beku..

aku msuk dlm 2 de lah dlm kol 12...tgu nk mkn..sejam yek..sbb tgu org laen mari dlu..huh hampeh..cuba lh bagi kteorg amik desert ke pe ke..ko tau aku simpan perut dr pg nie ha..


ini utk aku yek kwn2...ni sblm d jamah...dh jamah..mintak maaf lah nasi..nafsu membatasi lapar..so aku ni prsan tong besar..tp sbnrnye kecik je..mintak maaf ek..x abes...aku sgt suka i2 sweet sour...eii..rse x puas mkn...



ini laki aku pye...dia tong besar..tp lauk dia je yg xabes..nasi dia abes..terbalik plak..katenye rendang 2 dh bese...dh tau bese, knpe amik??alaaaaaaa b nie...


sambil2 mkn cuci mata...sblm mkn pon dh cuci mata ekceli...meja pon dkat dh kan dgn pintu kuar masuk..tpulah xngumpat..hoi...dosa lah ngumpat..astagfirullah halazim..

jap aku try cri gmbor yg cun2 sket...klu de ar..laki aku yg snap ni..merata2 berjln..ble ntoh position technician 2ko jd photographer..freelance ker syg???

aku ekceli xsure sgt lah ni tmpt pe..pub ke club ke..tp pakcik aku ckp halal mknan nye..insyaAllah..kte jgn bruk prasangka ye pakcik makcik ku skalian...

sbb aku nengok de restoran kampungku...de rmi gak muslim yg mkn kat dlm lake view 2...


oklah..jom lyn some of pics...yg laki aku amik..wah jd freelance skang..bley lah pakai vios lepas ni ek...tp jgn lupa repair dlu cermin waja 2 ye syg..




ini lah pengantinnye....mamat ni org brunei...so dorg pye majlis agk canggih jugaklah kan..sbb wedding rumah lelaki dlu, baru pompuan..sni pon bukan majlis kawen sgt..hehe..



baju warna hitam mak pengntin pompuan ye kengkwn...mak dia chinese....



meja utk sedara mara...


part of my fmii...ngeh2...



ha ni perut buyung saper nie?ha...ini lah dia prut si lili buyung...bolat..xper aku bg can ko kuarkan dlu pe yg patut kuar...nti aku pye turn plak eyh..wah berlumba2..



gift yg kteorg pack...n kteorg sendiri yg dapat..bestkan..hahahaha..



ni kat blkg gift yg d beli oleh pengantin...ni nama dorg...



***CONGRATES kat both pengantin...and aku bakal menghadiri lagi 3 wedding...musim mengawan sungguh...

- Leena -
Ya Allah...saketnye blkg guer mengemas semlm seharian dgn laki aku semlm...sgt2 penat...aku xtau aku tdo kol brp...dok baring2 atas peha laki aku sambil dok teman dia nengok tb...tup2 aku terlelap...sedar...dh ttp lampu smua..mm...nmpk sgt kepenatan i2...

aku heran ekceli org yg ngemas umah...biarkan umah tuh berkeladak...bilik ayor x pernah bercuci...tgkp2 berkerak...sawang2...kipas pon xsgt berupa kipas..

hermm...pe lah yg dok wat spanjang dok kat rumah 2 kan...reti2 ler...ringan2 kan ler tgn dok ngemas..bersihkan..cuci ke...

larat ke weyh dok dlm kekotoran...keselerakan...eii...aku nk msk pon xslera mcm 2..dh mampu utk kemas kan...pe lah slhnye kemas rumah 2....

wpon umah 2 sewa je...bukan lah hak milik kte..pe slhnye kan cuci elok2,,,spjg nk duk 2 pon kte jugak..kaum kuarga nk dtg juge..

yg plg penting...dok nyewa jgn BELI sgl brg yg nyusahkan utk pindah ke rumah hak milik kekal...letey nk ngangkat...

***to my luvly mother...thank u so much ler...sbb bg rak buku...set bilik tdo...rak tb..dn smua lah
smp jenuh juge le kan nk ngangkat sgl brg2 tuh..nk ngemas..ekekeke..


- Leena -

pe nk d ceritakan dgn hr selasa nie...knpekah tajuknye slasa??ehehehe

aku bgn pagi2...siap2 subuh, mandi siap2 pegi kije...tgu lif...trus ke kete...stat enjin..suh laki aku check air utk charade nie...cos tiap2 pagi kene refill air yek tuan2 dan puan2...

sambil2 tgu menunggu suami sye i2 mengisikan kedlm tabong air...GEDEBOK...GEDEBEK..GENGGGGGGG..pe tuh???yeke bunyi dia mcm 2??ahh xper ar..

ha...aku teperanjat ko ..subhanallah...laki aku sebot..aku sebot pe ek...astagfirullah kot...hahaha..ngoi.....ehh selingan lagi...aku terkejot eksiden tuh dpn mata aku ko...yaAllah knpe lah dpn mata aku???aishh...

MOTOR KRIS BANGLA LANGGAR KETE SI GEN 2...aku xkenai lah plak abg dlm kete 2...xperlah xpenting....abg 2 kuar kete mrh2 lah si bangla 2....mmg slh bangla 2 pon..pandai no..dh tau selekoh..yg ko bwk laju tuh knpe???dh ble telanggar side mirror sket 2 je..tpulah x nari kat ats jln 2 kan...dlm filem hindustan dia nari golek2 kat pdang...

berdarah lah muka dgn mulot si bangla ni td...ekceli aku xbrp kenai sgt identiti dia neh...bangla ke nepal ke siam ke...sbb aku x mintak pon passport dia..so aku bantai je lah ek..

tp bagus lah kat abg nie...wpon tepeleot side mirror kanan dia 2....tp dia baek hati lah ajak mamat bangla ni p klinik...tp ntah pe2 lah mamat bangla ni jwb...org nk bwk dia...byk songel plak...motor dia xleh hidup dh kot.....tp cian aku tgk sbb luka kan berdarah..aiyaa saketnye...iishhh pedeh...

ok lps tgk je cte tuh...kteorg pon gerak p kije...laki aku drop kat tmpt kije...salam tgn kiss pp smua...ok tgu ptg nk blik je...hehehehe...i2 sajo....ntiklu ptg aku rajin aku cte lagi ek...ni sbb smlm mls nk nulih..eheheheh...sbb sok agenda cuti aku laen plak...

- Leena -

Hi all...kembali membloging kan diri... (cewah hi all kunun) ...ekekeke....pe nk d cte dgn tajuk aku kat ats 2...emm sepanjang bulan lepas ni aku rse aku sgt2 bz....

ekceli dr sblm n slps kawen lagi aku rse aku bz...hahaha...schedule punoh...

most of de time aku spend mase dgn fmili...dn rumah aku...eh rumah aku???dah de rumah ke??hahahaha...

ok aku cte psai mgu lepas pye event lah ek...ekceli last saturday aku kije...abes kije trus ke kepong cos mlm nye mak aku ajak ke pasar cokit, beli brg utk kenduri hari ahad 2...mak aku de wat kenduri tahlil, jus a small feast, d sertakan skali doa utk aku kerumah sewa aku yg baru i2...

tp sblm ke kepong, aku dgn laki aku p jumpa mkcik dia dlu kat tesco, cos dia pjm kete laki aku....sistem barter lah ni...dia bg kteorg pinjam kete dia...charade lama...btol ke eja nye 2..bantai lah..

kete ni YA ALLAH sgt menakutkan...seb bek laki aku reti juge membawanye...klu x, msk lah...cos byklagi agenda2 i2 kteorg d hujung mgu lps...ok i2 selingan je..

berbalik pd cte...smpi hr ahad...siap2 lah msk pagi2 tuh...sbb kenduri lps asar sempat lah msk smpi tghri2 sket...ble dh setel...aku xigt abes kol bp...sedara mara aku balik xigt lah kol bp...sbbnye dorg ni dok bincang planing utk hr senin, RAYA AIDILADHA...

aku siap2 kemas smua...tgl saki baki aku kemas je esok..sbb dh penat..

so masuk je hr senin nye..pagi2 raya lagi aku kemas rumah, mop rumah bagai sbb rumah aku xsempat mop semlmnye...dgn brg2 aku lagi yg xabes bwk ke PJ..

emmm....siap ngemas sarap dah, pegi sentol rumah opah aku...apak aku xfolo sbbnye dia d jemput sama menolong korban di brickfileds..dgr2nye dpt kambing...feveret laki aku 2....

1 je lah sbb mls kerumah opah aku nie...dh ler dok kat penthouse, kene naek tgga je slalu...ehh ble lah nk setel lif nie..masuk tb dh brp kali...ok sambung cte...smpi rumah opah, siap2 mkn...dorg kate nk grk lpas zohor...

tp aku lps je smayang aku n laki gerak trus ke s.a sbb nk jpe adik dia dlu kat uitm...de acara pe ntah hr tuh dia ckp lupa dah...dia stay sni lame dah..2 mgu rse...20hb nti bru abes...

terbabas lagi...selingan je 2...ok siap2 jpe adik dia, kol pkcik aku trus ke 17, rumah pakcik aku...ini lah agenda nye yg dorg dok kecoh hr ahad tuh...

psai nk ngemas rumah sewa pkcik aku yg dh flight p australia 2...dia bru flight kames lps..aku xapdet sbb aku mls..hahaha..nti klu rajin aku apdet lah ek...klu rajinlah...

haishh...pakcik aku ni ler...rumah sewa dh rupanye jd penempatan sendri...pye lah byk khazanah...buku dh lebey dr brg yg de...brg yg de i2 pon dh sgt lah gabak besornye..tp nk ckp..."cik dai kte pjm drill n sgl tool dlm box 2 ek...nk mengadjust rumah..tq" ehehehehe...

lps setel rumah s.a brg2 tuh nk angkut plak ke rwg...penempatan dia yg sbnr, tp dia xdok sane pon...tp aku x ke rwg lah...wakilkan laki aku jo..cos aku trus pecut kerumah pj...

tgu lah aku kat rumah sensorg...smabil2 tgu laki aku blik, ngemaslh baju2, gosok baju...perut dh ala2 smgu x mkn...tepon laki aku pesan mknan...tp nye agak lewat lah dia smpi..kol 11...uh...mn x membesar dgn sehat...mkn dh tgh mlm...lps tuh tdo trus...haiii...


ha i2 lah ctenye utk agenda mgu lps...nti aku de sambungan cte utk mgu ni..tguuuuuuu


- Leena -
sangat shiok lah tgk dorg nari....zirafah 2 nari mcm sorg kwn lah...si maly yg ramping...ekekekeke...oppsss sori maly...



I Like To Move It - The most popular videos are here
- Leena -

Ya Tuhan, kalau dia memang jodohku,
dekatkanlah...

Tapi kalau bukan jodohku,
Jodohkanlah....

Jika dia tidak berjodoh denganku,
Maka jadikanlah kami jodoh...

Kalau dia bukan jodohku,
Jangan sampai dia dapat jodoh yang lain, selain aku...

Kalau dia tidak bisa di jodohkan denganku,
Jangan sampai dia dapat jodoh yang lain,
Biarkan dia tidak berjodoh sama seperti diriku...

Dan saat dia telah tidak memiliki jodoh,
Jodohkanlah kami kembali...

Kalau dia jodoh orang lain,
Putuskanlah! Jodohkanlah dengan ku....
Jika dia tetap menjadi jodoh orang lain,
Biar orang itu ketemu jodoh dengan yang lain dan
Kemudian Jodohkan kembali dia dengan ku ...



*** Bolehlah d guna pakai utk sesapa yang sedang menunggu jodohnye...ekeke

- Leena -


Jom baca entry nie sket...as info utk kte2...


LUPAKAN dahulu tentang rasa menggigil atau keinginan untuk mandi dengan selesa di bawah pancuran air hangat. Mengikut petua orang-orang tua dan kini disokong pula oleh banyak kajian klinikal, mereka yang sedang sakit tekak, demam selesema, sakit kepala ataupun batuk, disyorkan agar membiasakan diri dengan amalan mandi air sejuk pada awal pagi.

Air sejuk bertindak ‘mengejutkan’ sistem imunisasi seterusnya mengaktifkan penghasilan hormon untuk keperluan tubuh secara keseluruhan. Ini bermakna, hormon tersebut dapat membantu mengawal keadaan normal tubuh daripada simptom-simptom dan kesan akibat penyakit tertentu.


Secara teorinya, tubuh manusia memberi reaksi pada kesan penyejukan dengan mengumpulkan semua darah yang panas ke bahagian teras badan untuk menghimpunkan khasiat sekali gus melindungi organ-organ penting.


Ketika itulah hormon dihasilkan dan kemudian disebarkan semula ke seluruh bahagian tubuh apabila salur darah yang sejuk mencairkan darah bagi memudahkan peredaran hingga ke lapisan kulit.


Dalam kajian yang dijalankan di Thrombosis Research Institute, Hospital Brompton di London mendapati bahawa amalan mandi air sejuk boleh meninggalkan kesan yang dramatik termasuk memperbaiki penghasilan hormon seks yang membantu memulih tenaga lelaki dan kesuburan wanita.


Selain itu, ia juga boleh memberi tenaga kepada mereka yang mengalami sindrom letih yang teruk, mengurangkan kes serangan jantung dan strok (kerana ia melancarkan peredaran darah), serta meningkatkan paras sel darah putih.


***HEHEH...ELOK JUGE MANDI TGH MLM..I2 BARU KAW SEJOK DIA..

- Leena -


Suatu hari,seorang pemuda datang ke sebuah gerai mamak dan memesan satu gelas air teh

pemuda : mamak..teh RM1.00 satu

mamak :alright....


Setelah penat menunggu,akhirnya teh yang di order telah pun siap

mamak : nah..nie die teh RM1.00

pemuda :mamak!!kenapa di dalam teh nie ade lipas(dgn nada yg marah)


Dengan selamber mamak menjawab

mamak : takkanlah hanya dgn RM1.00,kamu boleh mengharapkan kambing di dalamnye!!!!!


- Leena -
Ini adalah sebuah kisah benar mengenai Microsoft Word Helpline (bantuan berkenaan Microsoft Word melalui telefon). Seorang pekerja di helpline ini telah diberhentikan. Walaubagaimanapun, pekerja ini telah menyaman Word Perfect atas dakwaan “Memecat tanpa Sebab”. Inilah perbualan telefon pekerja berkenaan yang menyebabkan beliau dipecat:

Microsoft: Ridge Hall computer assistance; boleh saya bantu anda?

User: Ya, err, Saya ada masalah dengan Microsoft Word.

Microsoft: Masalah bagaimana tu encik?

User: Saya sedang menaip, tiba-tiba semua perkataan tersebut hilang.”

Microsoft: Hilang?

User: Ya, ia hilang.

Microsoft: Hmm. Macam mana monitor anda kelihatan sekarang?

User: Kosong, tak ada apa-apa.

Microsoft: Tak ada apa-apa?

User: Blank, ia tak respon apa-apa bila saya menaip.

Microsoft: Adakah anda masih didalam Microsoft Word, atau anda telah keluar?

User: Macam mana saya nak tau?”

Microsoft: Bolehkah anda nampak C: prompt pada skrin anda?

User: Apa tu si-perom?

Microsoft: Tak apalah, boleh tak anda gerak-gerakkan mouse anda di skrin?

User: Cursor pun tak ada: kan saya dah kata ianya tak memberi sebarang respon bila saya taip.

Microsoft: Adakah monitor anda ada power indicator?

User: Monitor tu apa?

Microsoft: Ianya adalah sebuah alat yang ada skrin padanya dan ianya berbentuk seperti TV. Adakah ianya mempunyai lampu kecil yang menyala bila monitor anda dihidupkan?

User: Saya tak tahu.

Microsoft: OK, kalau begitu cuba lihat di belakang monitor anda dan cuba cari socket dimana wayar power anda di pasangkan. Boleh nampak tak?

User: Rasa-rasanya.

Microsoft: Bagus. Ikut wayar tersebut hingga ke plug, dan adakah ianya dipasangkan pada soket elektrik di dinding anda.

User: Yaa, terpasang.

Microsoft: Masa anda lihat di belakang monitor tadi, perasankah anda ada dua wayar terpasang di belakang monitor anda, bukannya satu?

User: Iya ke?.

Microsoft: Sebenarnya ada dua. Sekarang saya nak anda pergi balik ke belakang monitor anda dan cari satu lagi wayar tersebut.

User: Okay, jumpa dah.

Microsoft: Cuba ikut wayar tersebut dan beritahu saya samada ianya terpasang dengan ketat di belakang computer anda.

User: Alamak tak sampai laa.

Microsoft: Ok… boleh cuba jenguk-jenguk samada ianya terpasang atau tidak?

User: Tak boleh.

Microsoft: Tak boleh juga ke jika anda cuba panjat apa-apa seperti kerusi dan tengok kat belakang tu?

User: Oh, saya tak nampak bukannya sebab angle tak betul, tapi pasal gelap.

Microsoft: Gelap?

User: Ya. Lampu pejabat ni terpadam dan satu-satunya sumber cahaya yang saya ada adalah dari cahaya tingkap.

Microsoft: OK, kalau macam tu hidupkanlah lampu pejabat anda.

User: Tak boleh.

Microsoft: Tak boleh? Kenapa?

User: Sebab kat pejabat saya “blackout”, tak ada elektrik.

Microsoft: Blackout… tak ada elektrik? Aha, Okay, kita dah dapat penyelesaiannya sekarang. Anda masih mempunyai kotak, manual dan barang-barang pembungkusan semasa komputer ini dihantar?

User: Ada… saya simpan kat dalam almari.

Microsoft: Bagus. pergi ambil barang-barang tersebut dan unplug komputer anda. Kemudian bungkuskan sepertimana masa ianya baru-baru sampai dulu. Hantar balik ke kedai dimana anda beli dulu.

User: Ehh? Ye ke? Macam tu sekali punya teruk ke?

Microsoft: Iya, rasa-rasanya macam itulah.

User: Err… okey lah. Nampaknya saya kena buat macam tu lah. Tapi nak cakap apa dengan pekedai tu?

Microsoft: Beritahu mereka anda terlalu BANGANG untuk memiliki sebuah komputer.

- Leena -

Seorang ibu mahu mengundur kereta, seperti biasa dia cakap dengan anaknya. Anak dia ini baru berumur 8 tahun.

Dia cakap “Mak nak undur kereta, kalau kena cakap ye!”

“Ok!” kata anak dia.

Si ibu pun undur keretanya.

“Lagi mak undur lagi” kata anak dia. “Lagi lagi” kata anak dia...

Si ibu pun undur lagi, tiba-tiba “DAMM” kereta yg dia undur tu terlanggar pokok kat belakang.

Anak dia pun menjerit” OK! Mak, dah kena!”
- Leena -


Abu nih org Trengganu, manakala Amer ni org Kedah. Tinggal satu bilik..katil double decker.. Amer kat atas.. Abu kat bawah. Amer ni suker baca majalah dan komik.. si Abu lak suka pinjam.. belinya tidak. So, Amer ader sedikit bengang ler kat Abu ni. Kekadang.. majalah yg baru beli dan tak sempat nak baca lagi pun Abu dah kebas baca dulu.. bila kasi balik dah lasam dah.. tension Amer.

One day, Amer balik dari outing dan beli majalah UJANG. Siap cover tak kasi Abu ni nampak. Lepas basuh baju, kemas sedikit sebanyak dan siapkan homework.. dia pun nak rilek ler kat atas katil. Majalah UJANG bawah tilam pun dia bawa keluar. Elok jer dia baring.. baru buka mukasurat pertama.. Abu kat bawah dia bersuara..


Abu: ” Amer.. nok ujang..”

Amer: “Nanti la jap.. aku baru jer nak baca..” jawab lembut jer Amer.

Abu: “Ameer.. nok ujang tu” Abu tak putus asa.

Amer: ” Nanti la dulu.. bagi la aku baca dulu.. nanti abih aku bagi kat hang laa!” panas sikit Amer.

Abu: “Amer ! Nok ujang !! ” Suara Abu sedikit keras.

Amer: “Hang ni dah melampau.. kalau nak beli sendiri la.. apa.. hang ingat aku beli UJANG ni dengan duit bapak hang ka??”


Amer dah naik angin.. siap turun dari katil dia dah.

Abu: “Laaa.. aku kata tu.. haghi nok ujang tu.. mung basuh kaing.. kekgi basoh..” kecut jer Abu jawab..


Drummmmmm.. hujan pun turun dgn lebat.. Baju Amer kat ampaian pun basah kembali.

Moral: Fahami loghat roomate anda huhuhu…
- Leena -
Sorang suami di hadapkan ke mahkamah atas kesalahan tlh membunuh isteri dier dgn kejam depan jiran sebelah rumah dier....Jirannyer adalah saksi kejadian itu dan telah dipanggil ke mahkamah...sampai di mahkamah dan nampak marah ngan suami tuh...


Hakim: Encik *tut*(suami), boleh awak ceritakan mcammane awak bunuh istri awak?

Suami: Saye bunuh dier di ruang tamu....saye ketuk pale die ngan hammer yang tlah tiga thun saye x usik sampai dier mati dan tanpe saye sedari jiran saye melihat kejadian itu

Jiran: Penipu!!!! tuan hakim dier penipu!!!! jgn pecaye

Hakim: Nape awak ckp camtu?

Jiran: sbb selame ni bile saye kate nk pinjam hammer, die kate " x dek, xdek"
- Leena -
- Leena -

Ayah : Apasal B.I kamu nie asyik dapat kosong jer....! Apasal hah?


Anak : Eh, ayah! Tu bukan kosong. Tadi cikgu adik dah kasi bintang banyak kat bebudak lain. Ada dapat 5 bintang la, 4 bintang la. Bila turn adikjer,bintang dah habis. Sebab tu cikgu bagi kat adik bulan.

- Leena -


Mona : Bapa aku hebat wo.. Dia polisman. Semua orang takut woo kat dia.

Ali : Eleh,bapa aku lagi terer daa.. segala arahan orang ikut,kalau dia suruh orang tunduk, mesti orang tunduknye..

Mona : Wow! Bapa kau keja apa ali? ganas tuu

Ali : Tukang gunting rambut je,kwang2..

- Leena -


Sempena cuti sekolah, Ikah dan Ira balik ke kg di Perak untuk tggl bersama opah mrk selama semgu. Ikah dlm tgktn 1 dan ira maseh dlm darjah 4. Kedua2 mereka bersekolah di Petaling Jaya, Slgor.

Pada hari ke2, kedua2 adik beradik ini di kg…..


OPAH: Ikah! Ajak adik naek, makan.

IKAH: Lauk apa opah?

OPAH: Paeh anak marak sama tempoyak bocat.


Ikah mengajak adiknye Ira yg sdg asyik bermaen di bwh, naek ke rmh utk mkn tgh hri.


IKAH: Ira, jom naek. Opah pggil tu, mkn. Dia kata ada lauk anak burung merak.

IRA: Best 2, tntu sdp mcm rendAng angsa semlm. Semlm dah mkn angsa, hr ni mkn burung merak. Esok mkn apa pulak agaknye??? Tentu benda yg best2.



Setelah menghadap hidangan....

IRA: Kak Ikah! Mana gulai burung meraknye? Takde pon bwh sangai ni..

IKAH: Opah, mn gulai anak meraknye, xder pon bwh sangai ni. Kat dapo lagi ke? Biar Ikah tolong amik.

OPAH: Mana pulak peginye, td opah dah letakkan bwh sanga 2. Dh dilarikan kucing ke?


Opah dtg ke meja hidangan dan mengangkat tdg saji...

OPAH: Ni ha! Ada ni, bebungkus dgn daun psg ni.


Ikah membuka bungkusan tersebut....

IKAH: Ini anak ikanlah opah, bkn burung merak. Kecik2 mcm ni mcm mn nk mkn. Kepalanye pon ada lg.

OPAH: Inilah namanye anak marak, bkn burung merak. Mana nk coye burung merak. Klu buang kepala, apanye yg tggl, 2lah kena msk smuanye. Kene mkn smua skali, x pyh buang kpala.

IRA: Mn dpt anak ikan byk2 ni?

OPAH: Pg td mak nyah pegi sauk kat bendang. Sedap buat paeh ni. Ibunya Kimi dh kae, 2 yg ms tempoyak 2. Ah! Apa tggu lagi, senduk nasi 2 mkn le. I2 yg ada lauk utk org kg! Mkn cpt karang sejuk pulak paeh 2, xsedap….


Setelah selesai mkn……

IKAH: Sedaplah paeh anak marak ni, opah…kan Ira?

IRA: Nasi smpi tambah 3 kali

OPAH: 2lah, lauk org kg sedap jg. Kome asyik mkn kentaki aje. Galok2 le balik kg. Bila cuti skolah, srh papa hntr blik rumah opah. Boleh slalu mkn paeh anak marak.



MAKSUDNYE.........

ANAK MARAK = Anak ikan hauan yg maseh berwarna merah dan berkumpolan.

BOCAT = ikan haruan dlm dialek Perak

PAEH (pais) = Masakan ikan yg d bungkus dgn daun psg dn d bakar / panggang

SAUK = Tangguk

KAE = Kail

COYE = Cari

GALOK = GALAK

SANGA (SANGAI) = Tudung saji


- Leena -
Hehehehe...pe yek schedule utk aku skeluarga sok...emm yg pertama2 nye, aku nk siap2 kemas umah mak aku kat kepong 2....jd lepaih i2 aku bley leh ngemas rumah aku kat PJ ni puler...rumah aku kat PJ ni xder le "CONDO" umah mak aku i2...canteks..smua benda ade...ekekeke...org baru nk bljar hidup..bese ler..kene le susah2 dlu..iye idak..

nak p beli brg2 dapo utk umah aku n mak aku...perkakasan laen utk rumah aku yg baru i2...byk jugek ler aktiviti utk sok..jd nye mike idok sempat berjln merata...

aku ni udoh sgt malas nk ulang alik pegi balik kije ke kepong, pj, s.a...sbb aku sgt2 mls nk tempuh jem..dok dlm kete je dh 2 jam..aishh...kl2...


benarnye...best lagi dok umah sendiri dr dok umah saing dgn org tua ble udoh kawen ni kan..lagi selesa..cuma kene le susoh dlu teman2 ye...sbbnye kte ni klu kaya harta tdk le byk cte...tp sronok klu kte susah 2 dgn suami kte..bru lah rse nikmat kawen 2..ye idak...ekekkeke


pe ke loghat nye neh..nktelo klntn, teman idok pande bebenor..baru ni ler nk bertateh...nti klu udoh pande teman kobar dlm klntn yek..

jam pon dh ngalau teman balik..makanye, teman gerak dlu lah yek...mgu dpn teman buke crite lagi..udoh xthn benor dok dlm aircond neh...aishhh...patutnye deme ni pasang unggun api..baru lah maju sket lib neh..ekekekeke...



oklah teman2...mike gerok dlu lah yek..nti kte jmpe lagi...tata.........


***opsss...sblm terlupa...pada pengantin baru Pak Tam & Ana, yang nk wat majlis nye di Melaka puler..mintak maap ler bebyk..teman xleh menghadirkan diri, kerna teman ader urusan laen yg perlu d uruskan segera...ape2 pon teman doa lah kome bahagia sgala...n TAHNIAH lah utk kome yek...
- Leena -

Menjawab tag dr ayu ini lagi...aishhh...soklan BI...jwpnnye ttpla BM yek..ekeke..



1. Do you think you are HOT?

aishh...HOT ler juger...temper memanjang...mmg sentiasa lah HOT..wponnye dok dlm aircondssssssss...ahahaha...


2. Upload a fav pic of you

3. Why do you like this picture?

xder gmbr yg melambangkan aku hot...so tempek jo lah eyh gmbr yg aku suka..byk sbnrnye gmbr yg aku sgt suka..tp xper lah letak je lah skping ni..yang ala2 poyo...

***kredit 2 mally, cos dia yg snap gmbr ini..yeahhhhhh


4. When was the last time you ate pizza?

alamk aku xigt tarikh nye..tp yg aku igt mase raye..baru blik dr rumah fetty azura mokhtar @ jasfyra, aku p singgah dominos..ekeke...nama dia aku xigt..pe yg aku mkn..sbb rsenye i2 1st time aku mkn dominos brand..


5. The last song you listen to?

fool's garden - lemon tree....dgr di sinar pgi..i luv.....ekeke..



6. What are you doing right now besides this?

register nama student, print label utk buku, byr duit kad pd si bernard



7. What name u prefer besides yours?

erk..nama aku of course aku suka...laginye..Qistina, lagi nye Ayesha..laginye nti aku pk...



8. People to tag (tiada paksaan y’all)

Ekeke...smua org dlm list sudah menjawab kepada soklan ini...mintak maaf ye ayu..soklan strusnye tdk lah dpt d jwb..huhuh


- Leena -
Buhsan plak hr ni nk menulieh blog...nk jwb tag pon maleh..hahaha...nti2 ar rajin aku jwb....tgh tgu sok, pastu cuti, pastu kemas rumah mak aku, pastu aku leh kemas umah sewa aku plak....


wahhh cepat ler bley blik umah aku 2, xyah tempuh jem hr2 lagi dgn lamanye atas jln..ggggrrr...
KL...KL...tmpt sempit, tp smua nk sumbat...buat bgnan 2 lah, bganan ni lah....jd nye jln dia besau lobang hidong jo..aishhh...


ngarut dah neh..k lah...xder benda pon sbnarnye..ekeke...tata........
- Leena -

Aku lupa nk mengupload gmbr cousin aku yg baru bbrp hari d lahirkan...rsenye, hari Kames pukul 5.30 ptg...klu xsilap ar..aku lawat dia agak lewat, around kol 10 mcm 2, cos baru balik kije..smpi umah pon dh lewat..kl ni jln dia..ermm cuti pon jem..

Baby ini sgt tembam berat dia 4.4kg...sgt sehat..Ya Allah besarnye weyh..baby ni terpaksa induce, sbbnye dia dh lewat bbrp hari ke mgu cam 2 ler..klu kat dlm dh 4.4kg, lagi lama duduk, lagi beso baby neh...lahir dia normal ok..xder operate2...Ya Allah saketnye..takottttttttt....gggggrrrr....



Ni anak pakcik yg aku plg syg i2..En Badrul Isa ( panggilannye, Cik Dai)..Nama baby ni BALKIS QISTINA...cit aku nk nama qistina, dh d amik plak..time kteorg dtg dia bru lps nyusu, 2 yg dia muak sket...



Thn dpn insyaAllah anak buah plak...and another 1 cousin...uish..bertambah2...ceh kira anak orang..anak aku xterkira lagi..kekekekeke...
- Leena -


Skali lagi d tag oleh Pn Mazwani Ayu...aku ni ulang2nye org yg sama lah yang tag aku..hahaha...
skang ni dia nk suh aku jwb tag workstation...ala..dh ler serabut tmpt aku neh...aishhh...




UNDANG2 NYE :
Snap work station anda then... taruk link blog anda kat bawah gambar work station anda...iaitu bersebelahan dengan link-link blog yang ada..tengok contoh yang dibuat nih...begitulah seterusnya sampai bila-bila, ok...sekiranya tag ini berkembang... pasti akan ada banyak link-link di bawahnya...kalau tak... terencat la dia... ha ha ha...lastly...tolong pass tag ini pada tujuh (7) blogger lain...pass la pada siapa-siapa..



ha...ini dia pandangan dr blkg tmpt aku..ekceli dr dlm ar..konon rajin lah 2..buku kat tepi bdk return..tp mls nk bgn..letak je lah stu dlu..ahahaha






ni pandangan dpn...bertudung merah 2, bos aku...saper lagi xlaen x bukan...Pn Mazwani Ayu kte...wah..bos ajar staf men blog....sporting gle...ahahahahaha



http://jariketot.blogspot.com/ @liyannuarhttp://pu3ju.blogspot.com/
http://naftyshares.blogspot.com/
http://enaekk.blogspot.com/

Takde org yg aku nk tag, sbbnye spt yg katakan dlu..sape rse nk tag..jwb jo..tp rsenye smua org dlm list aku dh kene tag...haha..xyah lah wat




ha..abeh dah ler aku pye jwpn utk tag ko ye ayu....sekian trima kasehhhhhhhhhhhhhh....




- Leena -
Emm...ni lah sbb nye aku kene balik awal..cos rumah mak aku di "renovate"..wah perkataan english 2..ekeke...

rumah aku ni d renovate nk kasik besar sket...mak aku nk lapang sket..katanye de blik kecik 2 terkepong..wajib lah terkepong,,, duduknye pon dh kt kepong...hahahahaa..jom lah layan gmbr rumah mak aku plak..



Indon ni sgt kemas kije nye..klu sesapa nk renovate rumah, leh je kol nti aku bitau dia..sgt rapat dgn mak aku dia neh..







almari ni IKEA je lebey..skali sepak tumbang trus..lembek nk mampus..


***** Lepaih ni aku apdet aku pye rumah sewa yg baru plak ek...ekeke...daaaaaaaaaaa



- Leena -



Salam..hai..hai..kembali mengapdet..kali ni...aku nk cte pasai kwn aku yg sorg nie, yang aku kenai agak lama...dr diploma, kami ddk sekolej, pastunye duduk kat luar hostel, nyewa rumah lah namanye..sbb kteorg part 3 je dh xdpt dok hostel. Agak rapat juga dgn dia...sbb kteorg dok sblik, buat assignment bersama, byk group assigment buat ber2.smpi ke degree pon aku still srumah n seblik dgn dia..tp course laen2 lah..

Ok nk cte sket pasai dorg ni..mmg dua2 pon aku kenai..sbb dorg classmate aku mse dip dlu.camner leh sangkut senyap2 je dorg ni kapel..tp since aku dok sebilik dgn ana ni..payahlah dia nk hiding yg dorg ni kapel..ekeke..kantoi sudey...oklah gud news dorg kapel..n de very gud news ialah ble dorg decide dh nk dirikan masjid..uishh kayanye bina masjid...dorg ni kapel lama dah..adalh dlm 6 thn..yeke..sori ana kalau salah..tp rsenye lingkungan perkapelan dorg lebey kuang lah tempohnye 2..lama kan??uishh aku yg kapel 1 1/2 thn ni pon ujian x agak2 nye..ini kan dorg yg 6thn nie..i2 lah jodoh...klu lari cane pon, dah i2 jodoh kte...mmg dgn dia lah akhirnye..

So kat sni aku nk tempek bbrp keping gmbr yg aku snap dgn tidak berapa nk teknik..hahahaha..kamera pon xbrp nk sendiri...atas kemulian hati Pn Mazwani Ayu kte ni bg pinjam..ekekeke..ade le bbrp keping..ok lah...xsempat nk snap byk2cos..aku pon xlama kat stu...sbb de hal kat rumah..dorg pon bz..oklah jom kte tgk gmbr yang 2 keping ini...



Pengantin makan beradap bersama ibu bapa dua2 belah pihak...




Oklah pd Ana & Pak Tam, wish u all de best harungi alam perkahwinan. Kene lebey kuat, kene lebey bertolak ansur, kene lagi kuat sabar, kene saling paham memahami, kene slalu berbincang, n everythg lah psl rumah tgga.wah cam hebat sgt nk advise org...its not realy advise lah...tp saje pesanan kwn2...ok daaaaaaaaaaa....
- Leena -

Skali lagi d tag...pe ke byk benor nye nk kene jwb tag nye nih....haishhh...ni nk ckp ler pn mazawani ayu org yg meng tag aku neh....teman idok ler pande bebnor "englishnye"...jwb ajhe le ye dlm "melayu"..tp idok ler teman ber"telo" klntn @ nye perok....bahasa melayu bese ajher le teman menjawabnye ye.....

5 most CRAZIEST things accomplished in your life

pernah xtdo siapkan assigment...i2 mase dip...subjek entreprenuership dlm melayunye keusahawanan..aku lah chef, aku lah accountant, aku lah manager...mmg hebat aku wat subjek 2..ahhaa,..tp rsenye smpi ke degree pon aku slalu x tdo.haha tp subjek 2 aku plg igt sbb aku tensen gle..

ni pon mase dip gak...aku pernah mkn roti gardenia coklat yg 0.50 tuh je shari..ya ALLAH pye lah lapo..sbb duit dh kehabisan..nkmintak mak bapak segan..sbb tau dorg pon nk pki duit..nk ckp dgn kwn lagi malu..kwn ajak mkn..excuse katanye dh kenyang...haha..jd nye diam je le...

pernah nangis mse dip ble kuar dgn kwn reramai..leh ker??sian dorg cuak smpi...aku mse tuh bru je dok luar..sbb x dpt hostel, den tgl kat rumah sensorg, kwn2 ajak aku p jenjalan mlm...den gie le ke sunway..hahaha...aku ni asyiknye tgk jam..dh takot sbb dh lewat sgt..xbese kuar mlm2..pastu pulak dgr cte nti, org kene tgkp khalwat lah pe lah bagai..trus nangis..ahha..trus lah kwn2 aku gerak balik..sgt sadis,,,ahaha..memori sungguh..

pernah berjaya menjual biskut almond london dgn amount yg byk..aku rse pernah terjual dlm 4 ribu lebey...mse tuh aku dh final xm 4 de final year diploma juge..sambil2 tgu result..nk raye plak 2, cri duit poket sendiri..yang bersungguhnye aku smpi tertdo2 kat dapo tuh nk nyiapkan tempahan org neh...plg gigih mak aku ler neman..cian dia tdo atas tiko jek...haha..

pernah eksiden langgar kete cina apek..wajiblah kemek pintu blkg drebar tuh kan..terbang lah rm100...cuak weyhh sbb aku pake kete laki aku..bese pake kete kancil je..bwk waja..abes jahanam..cian laki aku..xrepair2 lagi kete nye tuh...b, nti lah org byr utk cat..ehehe



5 words you wish to hear all time

saya sayang awak/ kte sayang awak
saya rindu awak / kte rindu awak
i luv u (dlm melayu xbest sebot "sye cinta awak"...hahaha)
nk kiss
sayang nk pe??ckp je b akan beli smua 2...( kan best klu byk duit, hubby i leh bg pe je yg i sebot..wakaka)


5 things u love in ur room

bantal
tilam
katil
lampu
stiap benda yg dlm blik lah syg...dn syg skali adalah org yg de dlm blik aku bersama dgn aku slalu...alala...


5 last speech you wish to say in your last breath
kalimah syahadah..wajib...
sya syg awak...(klu aku yg pegi dlu..)
jg anak2 elok2...(wah..sgt sedey neh...)
yang laen xnk sebot lah...bab2 hujung nyawa smua aku akan pesan kang...udah ler yek, ape yg de je le yek..sadis sgt rsenye neh


5 things u do when get bored

klu tmpt kije:
tepon tuan rosli... ekeke...
surfing tenet
baca blog org
maen game
layan youtube

klu kat rumah:
b jom tgk wayang
b jom p jenjalan
b jom p ttwangsa, pijak batu
b jom p mkn2
b jom p shoping...(byk ke duit?)


5 persons u LOVE MOST

of course diri sendiri...saper lagi nk appreciate
my tuan rosli...ahaha..
parents aku n fmli
parents in law n fmli
frenzzzz...muahh...


5 silly things that u dont want people know but u have to let people know

xreti nk jwb soklan neh..sbb xtau pe jwpnnye..bley??


Choose 1 and tell why:

Shoe or handbag
shoe or handbag..emm..dua2 pon suka...dua2 lah plih..

Lipstick or mascara
lipstick not realy like it..wah speaking..aku suka lip gloss or lip balm lah....sbb dia lembap..lipstick kering..mascara pon aku xbrp nk suka..suka lagi celak..ahahaha..

Jeans or skirt
sumtimes skirt, sumtimes jeans...skirt jeans boleh???ekeke..

Chocolate or ice-cream
dua2 pon suka...choc + ice cream..ok jo..

Singapore or Indonesia
ntah mcm xbest je dua2..mekah bley?

Fork or chop stick
fork..sbb xreti pakai chopstick

January or February
January coz bufday laki aku de dlm tarikh bln i2..

Abdullah Badawi or Anwar Ibrahim
Salleh Yaacob bley..sgt suka dgr dia di sinar pagi ok..sgt syokkkk...buat aku release skejap


So next the tag goes out to this 5 lucky person..

spt tag sblm nie...aku tdk mmpunya rmi kwn dlm list..so saper rse nk jwb..jwb je lah..hahaha...



- Leena -



Hai...hai...selamat pagi mesia...trima kaseh pd pembaca2 sekalian (rmi ke pembacanye..huhu)..pd kengkawan yg sudi juga meng tag..hemm...aku dh bbrp hari sudah d tag...baru hari ni le sempat menjwb tag si jasfyra poyo tuh...seb bek dia poyo..klu tdk...aku x menjwb tag dia neh....ekeke...

Pe ke soklannye..mari kte lihat...

TAG PERIHAL (7 ) pekebendanye neh..

7 ciri wanita/lelaki idaman anda

Aku pompuan same le spt ko jasfyra,,,,ekeke...jwpn nye pon lebey kuang samenye...smua yg de kat laki aku..i2 lah lelaki idaman aku..wahh poyo lah weyh...dlu knpe lmbt no nk trima nye?hahahaha...

tp nk describe jugak lah...
- comel
kiut
muka jambu
x brp nk tgi
kenit
badan x brp nk sasa
lebey kecik dr aku.....hahahahah



7 wanita/lelaki yang pernah anda minati sepanjang hidup

mak, abah, tuan rosli (laki aku yg kecik comel 2), mak mertua, bapak mertua (dr apa yg d critakan mengagumkan juge ler).. badrul isa (my uncle..sgt syg pd dia ok..pakcik yg sgt memahami), diri sendiri...leh???

7 perasaan sekiranya keluar dengan seseorang yang anda minati

uih...gugup (langsung hilang sgl2 kata2..),
blur ( wpon aku ni sgt byk idea utk bersembang),
ketar (bley berterabur aku ckp...),
takot (lps kuar dgn aku dia xnk jpe aku dah),
suka (sbb dia ajak aku kuar),
hepi (rse bahagia sgt),
syok sendiri (lyn jiwang sendiri...maksudnye brangan dh org tuh ajak aku kapel n kawen dgn dia..))

tpnye aku ni pandai le juge kan berlakonnye...mude2 dlu kontrol le ape yg aku rse perlu d ayuan..skang ni xder mse nk kontrol..buang lemak aku je


7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda

Mekah..( insyaALLAH simpan tabong haji lps neh)
Redang (xtau knpe teringin no nk p tempat ni..hanimun xkesampaian kesni..next year lah..InsyaAllah klu xbuncit yek)
Australia (leh aku jpe en badrul dia sana nanti..ekekeke...)
Bandung?knpe aku kureng minat nk p indon ek....ntah ar..xmo lah..
Bali? Laki aku ygsuka..tgklah cane..


7 barangan/sesuatu istimewa yang mungkin akan anda hadiahkan pada pasangan anda

Bufday dia bln 1...so kene keep secret..nti dia baca dh xbest...hahaha
rsenye nk bg baby kat dia..leh???hahaha...bg 2 mcm bg kaen je kan....hahahaha..
lagi nye...xterpk..sbb suka buat benda nie spontan ler..



7 tajuk lagu yang akan anda nyanyikan untuk pasangan anda

tp bukan aku - krispatih...(ade makna lagu neh..)
im yours -jason mraz (mmg dh ur's dah)
cintamu - siti nurhaliza
doa buat kekasih - ramli sarip & siti khadijah
laen2 byk dgr kat radio...hahaha..klu aku rse lagu tuh sesuai aku dedicated je trus...ekekeke


7 rakan yang anda tag dan mahu mereka buat PERIHAL 7 ini.

dlm list aku de brpa kerat je kwn dlm list ni...so pd yg membaca blog ini dan dia sudah de blog...sudi2 lah menjwb tag ini..sekian terima kasut...


- Leena -
Aku letey lah...rse mcm penat sgt..knpe ek??? bestnye klu aku dpt bercuti lagi..sgt sronok....

ehh...penat bukan lebey pd badan..penat aku lebey pd otak...pe lah yg otak aku nie pk..smpi penat mcm nie..hahha...

sgt sronok lah klu dpt cuti lelama kan..sgt bahagia...uishh...sronok...saper yg xsuka klu cuti..ekekeke


ok ah aku pon x ta nk ngarut pe..nk p break mentar..tata...
- Leena -


1st :: apa mood awak hr ini?????? o.k ke k.o ?????

2nd : ntoh...rsenye sama mcm semlm...hahahaha...

1st :: sama??? mood semlm rse pe??

2nd : rase....manis masam masin...nano...nano...nano...nano...nano..nanoooooooooooo..hahahahha

1st :: nano..nano tuh per???

2nd : eh awak ni budus ler...hahahaha...awak ni lahir tahun ble?? xpernah dgr ke nano tuh??

1st :: tahun... "b...i"....waahahaha.....

2nd : owhh loyar gak ek....kerek yek...

1st :: saya xmakan "carrot"...awak mkn ker??sedap x??

2nd : adoiii....payahnye ckp dgn org sengal nie..

1st :: sengal??? sengal tuh per???

2nd : ADOYAAAAAAAAAAAA....huh
- Leena -

Alangkah sronoknye klu aku dpt berendam dlm air kan...boleh ke lelama dok dlm air???ekekekeke

what de .... " HYPER TENSION " aku skang neh...xpernah aku rse setension ini..hahaha..yeke??? klu dpt berenang..pegi check in hotel ke... layan wayang smpi lebam ke, mlpak kedai makan lelama ke...pegi window shopping ke...ble lagi dapat aku spend sglnye i2 dgn suami yg tersayang...YA ALLAH nikmatnye..tp knpe kah life aku begini pule jd nye..haha...its all ujian...

human being!!!!!....UJIAN dr TUHAN utk umatnye..trima sgl yg d beri...sedang Allah menguji kekuatan umat...

stiap manusia akan lalui kehidupan yg berbeza...environment yg berbeza...menempuh alam remaja, perkahwinana yg berbeza...dgn karakter manusia juga yg berbeza...pelbagai karenah dn gelagatnye... ade mase org yg kte kenal, skelip mata berubah karakternye...@ mgkn i2lah karakternye yang sbnar...aku usah ckp ler...rmi dah kata brubahnye...brubah pule byk pd BURUKNYE..tp tdk mengapa, pandangan stiap insan, pd insan yg laen..:)...HIDUP mmg sentiasa akan BRUBAH..BAIK @ BURUK je pangkalnye....

ada mse, kte x sedar kte ni sgt slalu melukakan hati org laen...hahahaha...kebanyakan pd aku kot...BRUBAH celah mana weyh??? BURUK ke BAIK??? huhuhuhu...

xper aku trima smua pandangan orang...bagaimanapon karakter aku, perlakuan aku, niat aku, cara layanan aku, sifat aku...hahahaha...aku sama skali katakan...x MAMPU utk memenuhi kepuasan stiap org pd dri aku neh...aku bese ler dgn srabutnye....SERABUT ke??? hahahaha...

tp as manusia yg lemah lagi hina d muka bumi ini...aku menerima seadanya ujian yg d beri...tp bese ar aku ni "RATU AIR MATA" ....hahaha..pandangan dn tafsiran stiap org pd aku..tp nye pd aku i2 slh satu cr utk aku berkongsi "KETENSIONAN" aku dgn diri sndiri, slain meluahkan ia pd org laen...

PENTAS lakonan???dunia mmg pentas lakonan,,,kdg2 kte terpaksa bertalam2, bermuka2, bukan niat tp TERPAKSA...ssh kte nk puaskan hati org ni sedangkan kte sendiri x puas hati..CANE???

pd yg bakal berkawen, baru berkawen, dah lama berkawen...ujian sgt d rasai....klu x sebelom perkawenan, d awal perkawenan @pon tgh2 menikmati kesdapan kawen 2, ujian menimpa...hehehehe...aku neh rsenye...sblm tunang, semasa tunang, mse kawen, selepas kawen, dan sudah berkawen..ujian...mcm air..hahaha....

tp syukor ...alhamdulillah...TUHAN maseh sayang kat aku...sbb 2 dia sentiasa bg UJIAN 2....utk kenal hidup d dunia....dia xnk kte lupa kat DIA...jgn mse senang kte lupakan DIA kan???tp aku percaya ujian ni bukan dtgnye suka2...de hikmah d sebalik stiap kejadian...KUAT ke x..n apa ending utk sgl UJIAN...BAIK or jd lebey BURUK...emmm wallahualam...

so pd yg bergelar manusia...redha lah dgn sgl ujian yg menimpa...sbb TUHAN 2 syg kat kte....klu x de ujian...ssh kte ni nk igt kat DIA.....kte ni manusia cepat leka....ble senang sket...xbsyukor kte kat DIA...cian kat DIA...minta kte ni sentiasa igt kat DIA...jd nye..jgn lah mse kte ssh je terhegeh2 kat DIA...beramallah pd DIA..ble nye kte ni senang...

haaa....apa aku mrepek nei...adoyai...sekian terima kaseh lah...xnk lah mrepek2 lagi...saje je aku wat selingan d petang hari...menunggu waktu utk pulang... tata...jpe lagi d laen post ya....knpekah entry ini sgt beremosi dn saiko???? adoyaaa...

*** aku sgt rindukan mse, keadaan, ketenangan, suasana.... percutian bersama suami yg tersayang...sgt2 rindukan i2 smua.....:(