- Leena -
alllooww...ekekeke...(tba2 je kan gelak)


hi memandangkan kalian smua akan bercuti pjg...sye ucapkan selamat bercuti...dan
SELAMAT HARI PEKERJA BUAT SEMUA PEKERJA DI MALAYSIA..
aku cuti sehri jo..sabtu kije sparuh hari..jadinye xder lah pjg sgt cutinye kan..:))

event di sok hari..blom tau..tp mcm dh bajek nk wat pe..
maybe pegi make steamboat dgn Tuan Rosli ku..
i2pon waktu dia ble ek..ptg2 sket kot..

sabtu??aku kije..n after dat mau pigi GH..adik aku masuk spital daa...
sbb..dia patutnye banak dlm 23 @ 25....
maybe induce kan dh lewat2 gini..eceh mcm pernh ngandong pon aku ni...

ok skali lagi utk kalian smua..SELAMAT MENG ENJOY KAN DIRI YOOOO...
- Leena -
Nafas berbau merujuk kpd bau mulut yg kurang menyenangkan. Rmai org mengalami masalah ini yg mgkn d sebabkan oleh:

  • kesihatan mulut yg kurang baik
  • mslh gigi spt kerosakan gg, penyakit gusi, ulser @ gg palsu yg kotor
  • merokok dn minum akohol
  • memakan makanan tertentu spt bwg putih dan durian
  • mslh kesihatan spt sinus, diabetes dn jangkitan paru2
  • pengambilan ubat2an spt antihistamine


Nafas berbau boleh d elakkan jika anda:

  • mengamalkan penjagaan mulut yg baik
  • berus gg shigga bersih
  • gunakan flos
  • berkumur2
  • bersihkan lidah
  • mengunyah gula2 getah tanpa kandungan gula (bkn ni nti byk taik gg ker?)
  • bersihkan sekerap mungkin peralatan gg spt peralatan pergigian spt peralatan ortodontik @ gg palsu, jika anda memakainye
  • dptkan pemeriksaan pergigian scara berkala
  • elak merokok dan meminum alkohol

Nafas berbau dan bhn kumuran
  • bhn kumuran hnya akan menghilangkan nafas berbau ttp ia tdk menyelesaikan punca mslh yg berbau.
  • dptkan pemeriksaan doc perggian utk mengatasi mslh nafas berbau jika ia berterusan


Sumber: KKM
- Leena -
jom share ini cerita...



ble ek...aku rse last Friday...fon Tuan Rosli berdering..n au pick up.. no area KL..tup2 sore pompuan..aishh saper plak ni...

aku angkat dia nk ckp dgn Tuan Rosli..aku xpuas hati..aku tye dia saper..

dia ckp dia dr Golden Horses Hotel..uhuk2..kat KL ker?

pastu dia pon xpuas hati tye aku saper..sbb nama Tuan Rosli lelaki..aku jwb le aku bini nye..

dia pon stat cte gini...jom lyn ini dialog...



Pemanggil : kami de promotion ttg spa dgn hospital bru kami..azlina xperlu byr pe2 pon..jus byr parking masuk 5 hengget .

byr lah jugak 2 kan..wpon singgit duit jugak..tp aku xpuas hti...aku tye mn dia dpt no fon ni..

Aku: tp mcm mn akk leh dpt no ni kak..

Pemanggil : kami dpt bos kami.

Aku: mcm mn bos leh dpt lak kak..

Pemanggil : xtaulah na..yg akk tau bos bg..dia dpt dr mgmt..mgmt dpt dr referral suami na..referral tuh yg bg no ni..


REFERRAL???


skali lagi xpuas hati..aku tye...

Aku: knpe dia bg no ni plak??

Pemanggil : mcm ni na.... dia bg ble dia dtg sni..dia de isi borang...so 1 nama yg dia saja2 tulis nama Tuan Rosli..

(ala2 commentor lah kan).den aku lagi xpuas hati..

Aku: ni nk tye lah kak..referral tuh saper???

Pemanggil : ala referral lah na..na tau x referral tuh pe?referral tuhlah yg bg..dia leh dtg dr kwn, fmali @ sesapa je lah.. pastu dia tye..klu akk bg ni na nk x???cuba try...

( hekeleh aku pon wat resume gak..de gak referral..pang skali..)

Aku: owhh sori kak...kene tye hubby dlu..

Pemanggil : Hubby mana..boleh panggil kejap...

Aku: owhh hubby xder...dia pegi beli mknan..kami bru balik kije..

Pemanggil : owhh yeke..klu mcm tuh akk tepon lps mghrib lah..na rehat2 kan bdn dlu..nti lapang sket akk kol..



smpi rumah Tuan Rosli suh off fon..ahha..alang2 charge aku off trus..

buka2 xder pon missed call pe..ha..poyo belaka

nth mn2 dpt..Tuan Rosli kata dpt dr celcom..yeke??

ala nk dpt senang je tuh..merata leh dpt..btol x???
- Leena -

100 markah


Ali: ayah, hari ni Ali dpt 100 mrkh

Bapa: Iye? Pandainye anak ayah ni…………..

Ali: Tengokah ni yah. Matematik, Ali dpt 20 mrkh, Bhs Melayu 30 mrkh, Sains 40 mrkh, pastu Pend Seni 10 mrkh. Campur semua sekali 100 mrkh, yah!

Bapa: Bijak…bijak….


**********************************************


Warna merah


Seorg pemuda memandu keretanye dgn laju melebihi 180km sejam. Tiba2 lampu isyarat bertukar kpd lampu merah. Namun, pemuda itu semakin laju dan tidak berhenti. Pemuda itu pon di kejar olrh polis dan tidak lama kemudian pemuda itu Berjaya d sekat.


Polis: Encik, kenapa encik tdk berhenti ketka lampu merah td? Encik tahu x makna merah tu?

Tanpa rse bersalah pemuda i2 pon menjwb.

Pemuda: Merah i2 berani, encik.

**********************************************


Geleng kepala


Seorg wanita yg sgt gemuk mengunjungi sebuah klinik utk bertemu doktor.


Wanita: Doktor, ubat apa yg perlu sy mkn utk kurus?

Doktor: Puan x perlu mkn ubat. Puan Cuma perlu amalkan teknik geleng kepala sj.

Wanita: Geleng kepala? Bila agaknye sy kene gelengkan kepala2 doktor? Pg, tghri, ptg atau mlm?

Doktor: Bila ade org suakan mknan @ ajak puan mkn, puan bolehlah gelengkan kepala ye…i2 saja, senang kan?

Wanita: ?????????????????????



### credit 2 RAPI keluaran MEI 2009

- Leena -
owh..retak ini bukan retak perhubungan ye kengkawan..nauzubillah..mintak simpang...

retak ini mahu d tujukan kepda kereta kami...




haha..Tuan Rosli kata klu byk lagi tgu insuran ar..leh claim..ekeke..

tp nmpk cantekkan..mcm kat awan ja..biar je ar b..hehe..

retak ni pon dh lama..aku psan mse nk blik kg time raya...Tuan Rosli xpsan..

mcm2 lah kete ni kan klu dh lame...mcm manusia jugek...

ble tua sket...mulalah saket2..
- Leena -
aku kembali...dan jom kte share hobi

masing2 de hobi snedirik kan..

so jus nk share 1 hobi aku...layanzzzzzzzz


||
||
||
||
||
||
||

TADAAA




korang suka paper bag.???

ahaha...aku sgt gemarkan paper beg..

xkesah lah rupa paper bag tuh mcm mn...akan ku simpan

sgt byk paper bag yg aku kumpolkan...ade le dekat 50...tp de yg aku xsnap..

ini pon de yg lobang2...Tuan Rosli cilok


paper bag ni sumber nye byk..dtg dr pelbagai size dn rupa juger dr arah zon yg berbeza

dr org kawen ,

beli brang, sopink, amik kat opis lame (cilok), dan byk lgi lah..terjpe sepah2 pon aku kutip..:))




ini pemberian org..harus d simpan juger...:d



dahh...i2 sajo..saje mengisi mase lapang
- Leena -
Health important tips:
1. Answer the phone by left ear.
2. Don't take medicine with cold water.
3. Don't have heavy meals after 5pm.
4. Drink more water in the morning, less at night.
5. Best sleeping time is from 10pm to 4am.
6. Don't lie down immediately after taking medicine.
7. when battery is down 2 last bar, don't answer the phone, as the radiation is 1000 times.

Forward to people you care about. Kindness costs nothing....
Better health is good for your long life...Let's start now...


********* dapat dr 1 email aku...
- Leena -
Obesiti punca sindrom kaki lenguh

KOSMO 22 April 2009


BUKAN saja menjejaskan organ jantung, obesiti juga berupaya memberi risiko terhadap kaki pesakit. Pakar neurologi berpendapat mereka yang menghidap obesiti terutama di bahagian perut berisiko mengalami sindrom kelenguhan kaki atau RLS.

RSL merupakan keadaan di mana kaki pesakit terus berasa lenguh walaupun mereka sedang relaks. Ini disebabkan oleh keadaan saraf yang tidak dapat mengawal pergerakan kaki untuk berehat.

EKSTRA: Hendak membantu kanak-kanak turunkan berat badan? Berikan mereka lebih banyak air kosong berbanding minuman bergas atau soda, kata Dr. Claire Wang dari Universiti Columbia di New York.


***** hadoi takot nyo gomok...

- Leena -

Gagal rancang beri tekanan kepada warga tua

KOSMO 22 April 2009


TIDAK dinafikan, kesedaran terhadap kesihatan fizikal semakin meningkat di kalangan warga emas. Malah, di mana-mana saja, warga emas dilihat semakin menitikberatkan aspek pemakanan serta melakukan senaman secara konsisten bagi menghindari penyakit seperti jantung, darah tinggi dan kencing manis.

Namun tidak begitu apabila bercakap tentang kesihatan mental.

Menurut Presiden Persatuan Kesihatan Mental Malaysia (MMHA), Dr. Ang Kim Teng, kegagalan menyiapkan benteng pertahanan mental sebelum bersara adalah antara faktor utama warga emas kerapkali mengalami tekanan dan terdedah kepada kemurungan.

“Kesilapan utama ialah selepas bersara baru hendak merancang. Malah menerusi pemerhatian dan kajian saya, ramai yang hanya mengambil berat mengenai kesihatan fizikal berbanding mental,” katanya.

Ujar Kim Teng, sudah tiba masanya kesihatan mental bagi mereka yang menuju ke usia emas ini dititikberatkan. Jelasnya, perkara ini bukan sukar untuk dilakukan walaupun sudah mencecah umur 70 tahun.

Jelasnya lagi, kesihatan mental yang tidak dijaga akan membawa kepada gangguan emosi yang parah berikutan usia mereka yang semakin lanjut.

“Dengan menanam pemikiran positif, secara tidak langsung, warga emas ini menguatkan sistem imunisasi, menjadi lebih gembira dan kuat dalam menghadapi hari tua,” ujarnya pada pelancaran program Golden Third Age (G3A).

Bukan sekadar itu, kurang kesedaran mengenai kekuatan kuasa emosi turut menjadi punca mengapa ramai warga emas di Malaysia mudah menghadapi tekanan serta berasa kesunyian.

Kim Teng juga menambah, jangan terkejut sekiranya idea membunuh diri juga wujud dalam pemikiran warga emas akibat gangguan emosi yang tidak dirawat dari awal.

“Dengan jumlah warga emas yang mencecah dua juta orang, jelas sekali Malaysia sedang menuju ke arah penuaan penduduk yang dijangka melebihi 10 peratus menjelang tahun 2025.

“Justeru, tanpa kekuatan emosi dan fizikal, nescaya kita tidak dapat mengharungi usia emas dengan sempurna,” tegasnya yang berpendapat tiada kerja yang khusus, anak-anak yang telah besar serta berpindah ke persekitaran baru juga menjadi sebahagian faktor kepada kemurungan dan gangguan emosi lain yang dihadapi oleh golongan ini.


Fakta dan Mitos ==========>>> KLIK


- Leena -
ok...sudah baca title entry....ni kesinambungan cte utk entry sabtu lps aku ke klnik...

uhuk2...memandangkan klinik baharuddin xdak org nk scan..aku p klinik anis..2 pon nurse baharuddin ckp..klu x, xtau pong..





anda smua nmpk i2 bonjolan..( dh mcm org cacat, terkelepet mcm 2)

jpe doc..dia ckp bukan tulang yg terbonjol...yg dia ckp adalh urat saraf bengkak..

mcm mn urat saraf bengkak tuh kengkawan..




gini ceritanye...dlm bdn kte penoh dgn urat saraf bg memudahkan pengaliran drh dn menjlankan rutin harian yg sepatutnye dia buat

tp ade 1 urat ni dia degil..tba2 dia nk stuck kat pergelngan tgn aku ni...oleh sbb dia degil, xnk gerak2..makanye yg len pon jammed lah kan..

hon2 pon xnk gak jln...ble dh stuck beramai2..timbullah bonjolan bengkak ni ha..

aku mula igt nk xray je..tp doc kasik mkn ubat dlu..dia ckp tgk dlm 3 hri, klu xsusut jugak...dtg blik check..xray...klu perlu bedah, kte bedah..

BEDAH??? adoii aku sgt gerun bedah2 ni wpon kecik...

tp spjng 3 hri ni..aku lom nmpk sust surutnye lagi..tgk lah smgu..smpi jumaat ni..klu xder gak..

bedah lah jwb nye..:((...(itulah byk dosa dgn org ni)

tp knpe ek ubat doc bg ni membuatkan aku sgt lemah..bdn pns dlm..mcm nkdemam je rse..

dh lah ubat kene kemam..huih..klu vitamin xper le..sedap juge rse nye..

sekian terima kasut

- Leena -
Spt entry aku sabtu lepas...after kije sabtu aku akan ke klinik...tp aku terlupa nk transfer gmbr dlm pendrive utk some pic..so ni je lah yg aku tempekkan..


best juge ler dok lepaking sek 2 s.a ni sambil2 mengimbau kembali kenangan...

pling xleh lupo...kwn aku pernh minum air yg berintikan najis nye si cik ti...cian...smpi muko dia effect jdi tompok2 rse..xigt...muntah2 sudah pasti..smpi mc dia..



aku lah org yg nmpk najis tuh..sbb aku ni klu lps mkn ke lps minum ker..amat gemar bermaen dgn sgl benda d dpn mata..so dok kacau punye kacau..igtkan ler cincau..mn dtg cincau plakkan klu dh minum nye..air milo kot..xigt..:))




tp skang ni nmpk canggeh gtu...cantek kemas bersih.."statement Tuan Rosli: baru lagi tmpt nie..tgu ler sket2 lagi"...

tp dlu dgr nak jadikan 2 tgkt..stgkt je ni..space dia pon dh semaken mengecil rse nye..mgkn sbb dia tarik sket area warung tuh utk parking site..



cuma aku terkilan tdk dpt mkn ini..uhuk2...xper next time..kat sek 2 ni mmg glemer gle ABC..mn2 warong dessert akan d hiasi begini...ceklat meleleh..sbtg wafer..buah anggur n laici 2,3 biji..mengancam..uhhh sedapnye...




lepas ni nk lepak mkn ABC jugak..ni pon curi2 snap org pye..:))..smpi Tuan Rosli tye aku..ni dr kg mana??dok snap2 gmbr..huh..pe rok sgt ker?
- Leena -

RM1 juta tidak cukup selepas bersara

Utusan Malaysia
21 April 2009 / 25 Rabiul Akhir 1430

JOHOR BAHRU 20 April - Rakyat Malaysia daripada golongan sederhana memerlukan sekurang-kurangnya RM1 juta ketika bersara sekiranya mahu mengekalkan gaya hidup semasa.

Pengurus Negara ESG Direct Asia Pte. Ltd. bagi Malaysia, K. Sasitharan berkata, bagaimanapun jumlah itu sebenarnya hanya sekadar 'cukup makan' jika diambil kira kos perubatan dalam tempoh berkenaan.

Beliau berkata, berdasarkan tinjauan yang dijalankan mendapati hanya 10 peratus rakyat Malaysia yang memiliki simpanan yang baik untuk menghadapi zaman persaraan mereka nanti.

''Namun, simpanan tersebut bukan hasil daripada tabiat menabung tetapi sebaliknya disebabkan mendapat gaji besar sehingga menyebabkan simpanan dalam Kumpulan Wang Simpanan Pekerja mencukupi," katanya kepada Utusan Malaysia selepas mengadakan Seminar Khas Perancangan Kewangan sempena Minggu Saham Amanah Malaysia 2009 di sini.

Beliau berkata, sejumlah 10 peratus didapati menjadikan amalan menyimpan untuk menghadapi persaraan manakala 80 peratus lagi tidak bersedia langsung dan terpaksa bergantung kepada anak-anak.

Sasitharan berkata, walaupun amalan menabung masih lagi rendah di kalangan rakyat Malaysia tetapi ia adalah perkara normal bagi negara yang memiliki populasi muda.

Bagaimanapun, situasi itu perlu diperbaiki sebelum menimbulkan masalah kepada negara kerana dalam tempoh 15 hingga 20 tahun lagi Malaysia berpotensi untuk mempunyai majoriti penduduk dewasa.

Beliau berkata, rakyat Malaysia sepatutnya menukar persepsi yang ada dan menjadi lebih bersedia dalam mengharungi dunia persaraan tanpa perlu mengurangkan gaya hidup sedia ada.

''Di Malaysia, pesara secara automatik akan mengubah gaya hidup kebelakang berikutan kekangan wang untuk meneruskan gaya hidup selesa semasa bekerja.

''Sebab itu, pesara akan balik ke kampung selepas bersara dengan harapan dapat mengawal perbelanjaan harian, sekali gus mengurangkan beban kos hidup,'' jelasnya.

Beliau menafikan bahawa amalan menabung hanya berupaya dilakukan oleh golongan yang memiliki gaji yang lumayan.

''Dakwaan ini tidak benar kerana golongan pekerja yang memiliki gaji RM1,000 pun menabung, secara perlahan-lahan kerana gaji yang diperoleh akan mengalami kenaikan seiring tempoh bekerja,'' jelasnya.

Sasitharan menegaskan, masalah di Malaysia adalah kebanyakan rakyatnya lebih mengutamakan gaya hidup berbanding menabung.

Sambil memberi contoh, katanya, rakyat Malaysia sekarang dilihat lebih cenderung berbelanja terlebih dahulu sebelum mendapat gaji.

''Sekarang ini, kad kredit telah mengawal perbelanjaan rakyat Malaysia, ini memang budaya bahaya kerana setiap kali mendapat gaji, kita akan mendahulukan hutang,'' katanya.

Ditanya apa yang perlu dilakukan jika tabungan pekerja masih tidak mencukupi pada usia 55 tahun, Sasitharan berkata: ''Pekerja itu perlu terus bekerja kerana usia persaraan 55 tahun adalah masih muda berbanding negara maju pada usia 65 tahun. Ini bukan bermakna pesara yang tidak mempunyai cukup simpanan masih mempunyai 10 tahun lagi untuk menabung,'' kata beliau.



***** perlulah menjadi billionaire lps ni kan dan harus aku ke klntn ble aku dh agak2 penchen....tanam2 ubi tak perlu d baja...org berbudi kte berbahasa...yeh..yeh..yeh

- Leena -
ekekekek..lps kije ni...aku nk trus pcut ke S.A...nk ke klinik Dr. Baharuddin...

nk scan pergelangan tgn aku nie.

.xtau mcm mn leh jadi terbonjol2 tulang kat pergelangan ni..sgt heran...

knpe ke s.a??? sbb sne klinik panel Tuan Rosli,

comp aku ni hampeh xder panel..nymph...

lepas tuh nk mkn tghri kat gerai mkn sek 2...

yg sudah lama ku tinggalkan zaman dip dlu..

skang ni dh cantek n canggeh..klu dlu..mmg tikus bapak punye gemok..

mkn yg berkhasiat je, sehat lah jadinye...

so hr ni nk terjah ke sana..hr tuh tgk siap de KFC bagai...canggeh gtu...

n mlm planning nk lepaking dgn Tuan Rosli..merayap2 Kl - S.A, S.A - Kl..

yek2 ajhe..poyo je ayat ni..tgklah klu jadik aku apdet yo...

so ntikan aku apdet cte pd hari senin...
- Leena -
ish2 mommy zuera suka benau bg aku tag..cuba dpt tag tuh ko dok diam2 je..

ini jwpn kepada tag anda

1. Letak kan gambar profile anda



2. Terangkan apa maksud gambar itu?
gmbr ini menandakan blog ini d hasilkan oleh aku

3. Kenapa pilih or letak gambar itu?
sbb ni yg terlatest wpon ader nmpk cam bam2 sket pp..tp xkesah..:d

dan 1 lagi ble edit gini..nmpk suci murni ja muka mokcik..:))


dan saje tag ni aku nk bg pd

KTY

SYUQ...

LIEYA EYANI

- Leena -
ntah knpe aku tba2 nk senaraikan ini....



Berikut adalah senarai 40 orang yang terkaya di Malaysia berdasarkan kajian yang dibuat oleh majalah Malaysian Business;


1. Robert Kuok Hock Nien, 84, RM 58.110 billion, Kerry/Kuok Group

2. Tan Sri T. Ananda Krishnan, 69, RM 19.625 billion, Usaha Tegas

3. Tan Sri Lee Shin Cheng, 69, RM 14.943 billion, IOI Group

4. Tan Sri Quek Leng Chan, 65, RM 11.098 billion, Hong Leong Group

5. Tan Sri Syed Mokhtar Albukhary, 57, RM 8.550 billion, Albukhary Foundation

6. Tan Sri Teh Hong Piow, 78, RM 8.06 billion, Public Bank

7. Tan Sri Tiong Hiew King, 71, RM 3.87 billion, Rimbunan Hijau

8. Tan Sri Vincent Tan, 56, RM 3.40 billion, Berjaya Group

9. Tan Sri Lim Kok Thay. 56, RM 3.16 billion, Genting Group

10. Tan Sri Azman Hashim, 68, RM 2.87 billion, Arab-Malaysian Corp

11. Datuk Lee Yeow Chor, 42, RM 2.33 billion, IOI Group

12. Lee Yeow Seng, 29, RM 2.29 billion, IOI Group

13. Tan Sri Yeoh Tiong Lay, 78, RM 1.74 billion, YTL Group

14. Ong Beng Seng, 62, RM 1.73 billion, Hotel Properties Ltd

15. Tan Sri Jeffrey Cheah Fook Ling, 62, RM 1.49 billion, Sunway Group

16. Datuk Yaw Teck Seng, 70, RM 1.39 billion, Samling Group

17. Datuk Seri Lee Oi Hian, 58, RM 1.304 billion, Batu Kawan

18. Datuk Lee Hau Hian, 55, RM 1.301 billion, Batu Kawan

19. Tan Sri Francis Yeoh Sock Ping, 54, RM 0.99 billion, YTL Group

20. Datuk Mokhzani Mahathir, 46, RM 0.97 billion, Kencana Petroleum

21. Datuk Yeoh Seok Hong, 49, RM 0.883 billion, YTL Group

22. Datuk Yeoh Seok Kian, 51, RM 0.881 billion, YTL Group

23. Datuk Micheal Yeoh Sock Siong, 48, RM 0.87 billion, YTL Group

24. Datuk Mark Yeoh Seok Kah, 43, RM 0.86 billion, YTL Group

25. Tan Sri Hamdan Mohamad, 52, RM 0.85 billion, Ranhill

26. Raja Datuk Seri Eleena Raja Azlan Shah, 47, RM 0.83 billion, Gamuda

27. Tan Sri Dr Lim Wee Chai, 50, RM 0.78 billion, Top Glove Corp

28. Tan Sri Kua Sian Kooi, 56, RM 0.75 billion, Kurnia Asia

29. Puan Sri Chong Chook Yew, 85, RM 0.71 billion, Selangor Properties

30. Datuk Tony Tiah Thee Kian, 61, RM 0.67 billion, TA Enterprise

31. Datuk Tan Chin Nam, 82, RM 0.61 billion, Tan & Tan

32. Tan Sri Rozali Ismail, 52, RM 0.59 billion, Puncak Niaga Holding

33. Shaari Ismail, 53, RM 0.57 billion, Puncak Niaga Holding

34. Datuk Seri Panglima Lau Cho Kun, 72, RM 0.533 billion, Gek Poh Holdings

35. Datuk Lin Yun Ling, 52, RM 0.532 billion, Gamuda

36. Datuk Seri Liew Kee Sin, 49, RM 0.52 billion, SP Setia

37. Ong Leong Huat, 64, RM 0.50 billion, OSK Holdings

38. Datuk Abdul Hamed Sepawi, 57, RM 0.49 billion, Naim Cendera Holdings

39. Datuk Tony Fernandes, 43, RM 0.47 billion, AirAsia

40. Kwan Ngen Chung, 48, RM 0.40 billion, Kwantas Corp


dapat dr sni....

ish kaye benau...

tp sorang je mokcik tabik horma, sallute...knpe aku xmcm dia ek..uhuk2..

Tan Sri Syed Mokhtar Albukhary,

- Leena -
hagak lewat jugak award ini ku ambil..sbb terlupa kot...hr tuh nk apdet pc hagak mengong...so pagi2 ini d kala kesunyian d opis..jadi aku mengambik kesempatan lah kan..

Thanks ya KTY...sronok sgt ble jdi pengunjung blog KTY..sbb dia sgt bermurah hati...adoii rindu plok kat akk ipars..:))



- Leena -
hr ni de mood sket nk ber blog...sbb pc ni pulih sdekit demi sedikit...eceh..

jus nk cte le kan...kekdahnye org pegi ke klinik..

selasa lps aku on leave..bwk mak aku check up...d sebabkan kwsn kepong i2 agak pedalaman klinik nye..smpi org laen konfem xtau de klinik stu...jadinye aku dgn Tuan Rosli ambik cuti utk bwk mak aku g klinik...

pegi2 dlm kol 7.45 gtu kot..adoii yai...rminye umat manusia..bru kol 7++...yg byk nye knfem.. cha alif ya nun..sbb kepong tuh mmg majoriti nye org2 dia..

ble berbaris..pon kemaen pjg..bru nk register 2..

uhuk2...yg xthnnye..ble berbaris dpn blkg cha alif ya nun..dorg ni pepgi mls gler nk mandi..

gosok gg pon xagaknye..ble dia bukak je mulut tarik napas...:((

aku rse nk lari je kuar barisan...


tp apakan daya..ku tahan juger...tekak ni dh rse nk muntah dh,,

rse mcm tertelan je hawa2 napas dorg tuh..yaks...

adoiii...knpe lah di buatnye klinik kat celah2 rumah org..



tolong ar buatkan 1 klinik yg mudah d access org rmi...ini public transport pon xleh masuk

TOLONG!!!!!!!!!!!!!!

TOLONG!!!!!!!!!!!!!!!

****************************************

tapi yg bestnye sambil2 tgu mak aku, aku p check gg..eceh nk jugak...yele bosan tgu saje2..

xtau nk wat pe..dh le lama juge...

check gg hati dh debor dah..

takotnye klu kene tampal ke kene cabut ke...

ALHAMDULILLAH..so far gg bete baek..

igt nk scalling pon doc kata xperlu..

cuma gg bongsu yg tumbuh xabes ni je kene careful sket...

sbb dia xtumbuh abes..so ade mcm lobang di dlm...

jadinye utk rawatn d suruh kumur air garam @ listerine..

tye gak kat doc..de ke posibility utk gg bongsu ni tumbuh abes..dia kata dlm 5thn lagi..grrr..

saket ker??takot..tp doc kata klu permulaan ni dia tumbuh xsaket..

kebiasaanye xsaket...Ya Allah hrp2 ler xsaket..dgr org cte..saket beno rsenye





- Leena -
lagik pic dr pokcik sye...dn ini dia baby nye..si Qistina







ini stlh d edit...syo guna kan ini

sila layari @ picnik

kekdah picnik ye kengkawan

dapat dr one of my stdnt helper...dia kasik idea

ini selain drpd bbrp lagik jenis software @ peralatan

yg laen utk mengedit gmbr ......

yg best ttg picnik ni ialah...kte xperlu intsall, jus edit kat web...canggeh gtu..

klu aku, time kije je lah aku edit..:))

ini saje nk share dgn blogger yg laen...dan org selain blogger2 yg de...


*** klu de yg dh tau...ssssyyhhhh..diam2 sajo lah yo...kot kawe ni lewat info..
- Leena -

Cinta Ini - Siti Nurhaliza



CINTA INI

Betapa Engkau Menyintai
Agungkan Aku Bagai Seorang Puteri
Selalu Kau Puja Diriku Ini
Melayang Aku Tak Memijak Bumi

Namun Terkadang Ku Rasakan
Apakah Sikapmu Tak Berlebihan
Aku Wanita Tak Sempurna
Bukan Sekilaunya Batu Permata


Marilah Bersama Jalani Cinta Kita Apa Adanya
Saling Mengerti Dan Sudi Menerima
Kita Manusia Biasa
Marilah Menjaga Kesucian Cinta Rahmat Yang Kuasa
Saling Berpadu Hati Untuk Berdua
Dalam Dakapan Mesra

Nikmati Suka Berbagi Duka
Seiring Denganmu Aku Bahagia
Genggam Jemari Dan Berjanji
Setia Selamanya Sampai Akhir Nanti


Lagu: Katon Bagaskara (B PRO INDONESIA)
Lirik : Katon Bagaskara (B PRO INDONESIA)


*** sgt suka ini lagu...1st time dgr si Hafiz Af nyanyi..gigih cari lagu neh..

so dh dpt...dan lagu ini dtujukan utk Tuan Rosli..:d
- Leena -
tapi di kala ini...aku teringin mau mkn i2 secret recipe cake...

de ke org baek hati nk banje??? Tuan Rosli lah nmpknye yg kene

:))
- Leena -
adoi 2,3 hari, semnggu ni amat malas ar nk apdet...

sbb pc aku hagak mengong...ni pon aku pki pc kwn aku..lembap dia tahap cipan..

sebab apa...sbb di banjiri ribuan jutaan puluhan jutaan birus...

grr...so pd ketika dn mgu ini..xdapatlah mckik meng apdet ape2 yek..

sekian terima kasut...
- Leena -
ok sudah tba hri weekend...best2..so pd smua pembaca blog aku..

SELAMAT BERCUTI...

DAAAAAAAAAA
- Leena -

2nd tag utk hr ini...



1. anda rasa anda hot??
hot..sentiasa hot...sbb student2 sni suka buat aku hot...:))



2. upload gambar kegemaran anda?



3.knp anda suka gambar ini?

ekceli..smua gmbr2 aku dh adalah faveret pic...tp ini adalah d sebabkan yg terlatest..so ini je lah yg ku tempek..gmbr mkn kfc kat sek 13 s.a hr tuh..

snap pon pki camera cabok ja...


4. bila kali terakhir makan pizza?

mak aii dh lame ler... thn lps rse..tarikh dn bulan xigt..rse2 lepas raya...dominos pizza..1st time mkn..:))


5. lagu terakhir yang anda dengar?

xdgr lagu pe2 pon hr ni...klu semlm..dok layan lagu ali baba bujang lapok...



6. apa yang anda sedang buat selain daripada selesaikan tag ini?

dok kat kaunter...menjalankan rutin sebagai library assistant...



7. selain dari nama sendiri, anda suka dipanggil dengan nama apa?

pe ek...enaekk, sayang, linda (ni nama panggilan utk d rumah, celah mn dpt nama ni pon xtau), kakak.....

8. tag lagi 6 orang dengan hati terbuka tanpa rasa kekesalan. sila lakukan homework yer...

zuera,
ayu,
kty

x cukup 6 aku de 3 je..


9. saper no 1 kepada anda?

kwn lama yg slalu kami sharing cte...dr dlu hingga kini...moment plg sadis..aku pernh menangis d bahu dia..teringat kan arwah abg rse nye..uhukuhuk...


10. orang no 3 ada hubungan dengan sesiapa?

kawan blog yg baru d kenali...dn panggilan namanye srupa dgn akk ipar guer


11. kata sesuatu berkenaan dengan orang no 5?
xdak no 5


12. bagaimana pulak dengan orang no 4?
pon xdak


13. siapakah orang no 2?

ni...adalah merangkumi...kwn diploma, dn kwn se opis...byk gak ajar benda2 baru especially bidang pekerjaan kami..iaitu perpustakaan...


14. bagi pasanan anda kepada orang no 6.
xdak.

- Leena -


skali lagi kena tag dari Mommy

so mri kte lihat apekah soklan2 i2...


1)Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?

ceriteraku.....

sbb aku bukak cerite ttg aku, ttg fmli aku, pe2 ttg life aku dn ape jua yg bermaen d minda ku..



2)Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?

http://enaekk.blogspot.com

enaekk...adalah gelaran yg d beri oleh bdk2 laki klas aku mse diploma...

so mcm dh terbiase dgn nama i2...letak je lah..



4)Pernah terasa nak hapuskan blog anda?

tidak akan...gigih aku buat...wpon byk benda kene treasure...

xkan d buang ianye begitu shaja..

plg2 pon aku igt blik coding HTML yg aku bljar mse dip dlu..




5)Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ni?

blog zuera mmg besh... dia byk no cte psl fmli dia...anak2 dia..time2 dia p berjln2..mkn2 tuh syok 2...

and yg bestnye...aku ajor dia 2ko background blog dia..so skang ni..blog dia sgt cun, meri ah, ceri ah

makcik sukoooooooooo


nak tag ker????


xsmpi 10...makcik bg 2 je...



1) KTY

2) Lieya Eyani..

harap jawablah ek tag nie...

- Leena -
Lama dah xkuar jenjalan dgn Tuan Rosli...since aku teringin beno nk mkn nasi ayam kfc...

Tuan Rosli pon bwk aku berjln..syok gle wpon kejap je..

ekceli hr tuh xbrp sehat..since sabtu..tp gigih nk mkn nasi ayam kfc..trus baek jdinye..:))

so kteorg trus pecut ke KFC sek 13 s.a...jauh benau..mcm xder je kat pj nie..

tp saje nk jenjalan ke sana..lame dh xjenjaln s.a...mcm lah best sgt kan:))





************************************



sesudah i2...kteorg gie jln ke SACC...xder pe sgt...tp de pameran tgh2 tuh..

english style katanye..




************************************


************************************


************************************


************************************




aku minat benda nie...tp ble taun lah nk dapat...

uhuk2...kene de rumah sendiri..buat koleksi..bru cantek kan???