- Leena -
jom share ini cerita...



ble ek...aku rse last Friday...fon Tuan Rosli berdering..n au pick up.. no area KL..tup2 sore pompuan..aishh saper plak ni...

aku angkat dia nk ckp dgn Tuan Rosli..aku xpuas hati..aku tye dia saper..

dia ckp dia dr Golden Horses Hotel..uhuk2..kat KL ker?

pastu dia pon xpuas hati tye aku saper..sbb nama Tuan Rosli lelaki..aku jwb le aku bini nye..

dia pon stat cte gini...jom lyn ini dialog...



Pemanggil : kami de promotion ttg spa dgn hospital bru kami..azlina xperlu byr pe2 pon..jus byr parking masuk 5 hengget .

byr lah jugak 2 kan..wpon singgit duit jugak..tp aku xpuas hti...aku tye mn dia dpt no fon ni..

Aku: tp mcm mn akk leh dpt no ni kak..

Pemanggil : kami dpt bos kami.

Aku: mcm mn bos leh dpt lak kak..

Pemanggil : xtaulah na..yg akk tau bos bg..dia dpt dr mgmt..mgmt dpt dr referral suami na..referral tuh yg bg no ni..


REFERRAL???


skali lagi xpuas hati..aku tye...

Aku: knpe dia bg no ni plak??

Pemanggil : mcm ni na.... dia bg ble dia dtg sni..dia de isi borang...so 1 nama yg dia saja2 tulis nama Tuan Rosli..

(ala2 commentor lah kan).den aku lagi xpuas hati..

Aku: ni nk tye lah kak..referral tuh saper???

Pemanggil : ala referral lah na..na tau x referral tuh pe?referral tuhlah yg bg..dia leh dtg dr kwn, fmali @ sesapa je lah.. pastu dia tye..klu akk bg ni na nk x???cuba try...

( hekeleh aku pon wat resume gak..de gak referral..pang skali..)

Aku: owhh sori kak...kene tye hubby dlu..

Pemanggil : Hubby mana..boleh panggil kejap...

Aku: owhh hubby xder...dia pegi beli mknan..kami bru balik kije..

Pemanggil : owhh yeke..klu mcm tuh akk tepon lps mghrib lah..na rehat2 kan bdn dlu..nti lapang sket akk kol..



smpi rumah Tuan Rosli suh off fon..ahha..alang2 charge aku off trus..

buka2 xder pon missed call pe..ha..poyo belaka

nth mn2 dpt..Tuan Rosli kata dpt dr celcom..yeke??

ala nk dpt senang je tuh..merata leh dpt..btol x???
7 Responses
  1. nieda Says:

    Promotion2 mcm ni menipu jer ina..Husband aku selalu dapat call ada promotion hotel lah, pakej pelanconganlah, credit cardlah..

    Hari tu aku penah gak dpt promotion mcm ni, sekali tanya dari mana dapat no i, dia jawab kita ambil dari database maybank..Boleh mcm gitu???geram aku


  2. LeenA Says:

    ader mcm2 caller kan..bodos..pang skali...

    klu dtabase mybnk maknanye xder privacy lah kat bank 2kan..


  3. Jasfyra Says:

    ya betol kata nida...depa amik no dari database mana2 lah..kalo dpt call camtu laki aku mmg mls layan.pembohong suma tuh.mula2 mmg free, pastu dok terangkan itu ini, kena bayar itu ini.selalunya laki aku bg dina ckp ngan org tuh..hamik ko.wakakaka


  4. LeenA Says:

    ha..patutnye aku nyamar kje..sbb dia ckp sore aku halus mcm bdk2..aku bantai kan ajhe pon boleh..

    tp dh aku yg pickup fon..:))


    tp mmg dorg slalu sgt kol2 org ni kan..aduhh xphem..


  5. TAK LEH caya bende2 camnie....silap2 kite yg kene tipu nanti....


  6. btl3....
    promotion gitu bkn leh cya pn akk,,,
    kdg2 dieorg saje je tu,,,
    nk sdpkan ati ckp xyah byr...
    pdhal kt sana nnti mcm2 die pomot...
    huhu...;p


  7. LeenA Says:

    To lieya latiff: i2 lah dia..mmg xpercya..hubby pon sket pon xpercaya..

    To lieya shayunk: mula mcm nk lah juge benarnye..tp hubby kata temberang saja..:))